مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,228
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

757
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ارتباط تلفات ماهی فیتوفاگ با برخی از فاکتورهای محیطی استخرهای پرورش ماهی مجتمع پرورش ماهی آزادگان

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 60

چکیده

 این تحقیق به مدت 9 ماه (دی ماه 1387 تا مهر ماه 1388) در فواصل زمانی 15 روز یک بار از آب استخرهای پرورش ماهی در مجتمع پرورش ماهیان گرمابی آزادگان, از 3 مزرعه با سابقه تلفات در چند ساله اخیر و یک مزرعه به عنوان شاهد, نمونه برداری انجام شد. فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی آب از جمله دما, PH, اکسیژن محلول, آمونیاک, نیتریت و فسفر کل اندازه گیری شد. شناسایی و شمارش فیتو پلانکتون نیز صورت گرفت. در این مطالعه تنوع جمعیت فیتوپلانکتون از 2 جنبه کمی و کیفی مورد بررسی قرار گرفت. جمعا 28 جنس از 4 شاخه جلبک های سبز (Chlorophyta), جلبک های سبز- آبی (Cyanophyta), دیاتومه ها (Bacillariophyta) و اگلنوفیتا (Euglenophyta) شناسایی شدند. Chlorophyta با داشتن 12 جنس, بالاترین تعداد تنوع جنس های فیتو پلانکتونی را به خود اختصاص داد. نتایج حاصل از ANOVA بین تعداد فیتوپلانکتون شناسایی شده و شمارش شده در استخرهای پرواری نشان داد که بین مزرعه شاهد و سایر مزارع تفاوت معنی داری وجود ندارد (P>0.05) میزان نیتریت در استخرهای بچه ماهی (نمونه برداری در ماههای دی تا فروردین) بطور متوسط 0.19 میلی گرم در لیتر با انحراف معیار 0.10 بود. در طی این 4 ماه نمونه برداری در تعدادی از ماهها دارای تفاوت معنی دار بود (P<0.05).در استخرهای پرواری, فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی مانند: اکسیژن محلول, دما, آمونیاک, نیتریت و فسفر کل در طول 5 ماه نمونه برداری (اردیبهشت تا شهریور), در بعضی از ماهها دارای تفاوت معنی دار هستند (P<0.05). اکسیژن محلول در استخرهای پرواری در محدوده 8-6 میلی گرم در لیتر, دما در محدوده 31-24 درجه سانتی گراد و PH در محدوده 8.5-9.2 قرار داشت. میزان نیتریت در استخرهای پرواری مورد مطالعه در محدوده 0.38 -0.01 میلی گرم در لیترتعیین شد که بطور متوسط برابر 0.2 میلی گرم در لیتر با انحراف معیار 0.08 بود. میزان آمونیاک در استخرهای پرواری مورد مطالعه در محدوده 2.5 -0.3 میلی گرم در لیتر قرار داشت و بطور متوسط 0.8 میلی گرم در لیتر با انحراف معیار 0.05 بود. در بین انواع فیتوپلانکتون مشاهده شده گونه های Phormidium sp. و Aphanizomenon sp. از فیتوپلانکتون سبز- آبی نیز مشاهده شد که به عنوان گونه های سمی گزارش شده اند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عبدالهی، سارا، خدادادی، مژگان، پیغان، رحیم، و رجب زاده، ابراهیم. (1389). بررسی ارتباط تلفات ماهی فیتوفاگ با برخی از فاکتورهای محیطی استخرهای پرورش ماهی مجتمع پرورش ماهی آزادگان. پژوهش های علوم و فنون دریایی، 5(1)، 47-60. SID. https://sid.ir/paper/173881/fa

    Vancouver: کپی

    عبدالهی سارا، خدادادی مژگان، پیغان رحیم، رجب زاده ابراهیم. بررسی ارتباط تلفات ماهی فیتوفاگ با برخی از فاکتورهای محیطی استخرهای پرورش ماهی مجتمع پرورش ماهی آزادگان. پژوهش های علوم و فنون دریایی[Internet]. 1389؛5(1):47-60. Available from: https://sid.ir/paper/173881/fa

    IEEE: کپی

    سارا عبدالهی، مژگان خدادادی، رحیم پیغان، و ابراهیم رجب زاده، “بررسی ارتباط تلفات ماهی فیتوفاگ با برخی از فاکتورهای محیطی استخرهای پرورش ماهی مجتمع پرورش ماهی آزادگان،” پژوهش های علوم و فنون دریایی، vol. 5، no. 1، pp. 47–60، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/173881/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button