مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,079
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

236
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات آمینو اسیدها در فیله کپور معمولی پرورشی Cyprinus carpio در طی 6 ماه نگهداری در سردخانه در دمای 18- درجه سانتی گراد

صفحات

 صفحه شروع 74 | صفحه پایان 81

چکیده

 در این بررسی تغییرات اسیدهای امینه, پروتئین, چربی, خاکستر و رطوبت در طی 6 ماه نگهداری در دمای 18- درجه سانتی گراد مورد بررسی قرار گرفت. برای تهیه نمونه در اردیبهشت سال 389, تعدادی کپور معمولی Cyprinus carpio از یکی از استخرهای رورشی واقع در بابلسر که دارای وزن 1kg±100grبودند صید شده و به آزمایشگاه منتقل گردیدند. در این بررسی شناسایی اسیدهای آمینه به وسیله دستگاه HPLC با استفاده از روش PICO/TAG, پروتئین به روش ماکروکلدال, TVN به روش کجلدال,چربی به روش(Bligh & dyer, 1959 ), رطوبت به روش اون و خاکستربه روش کوره در زمان های 0 و 90 و 120 و 150 و 180 روز اندازه گیری شدند. نتایج حاصله نشان داد که درنمونه تازه فیله کپور معمولی مقدار پروتئین, چربی, خاکستر و رطوبت به ترتیب برابر 16.2±0.02, 4.1±0.01, 1.01±0.012, 78.69±0.03 درصد بوده است که در پایان دوره 180 روزه به ترتیب به 14.1±0.03, 2.02±0.03, 1.08±0.03, 77.3±0.01 درصد رسید. همچنین در این بررسی در نمونه تازه فیله کپور معمولی Cyprinus carpio تعداد 17 آمینواسید شناسایی شد که 9 اسید امینه ضروری و 8 عدد غیرضروری بود. در این میان گلوتامیک بیشترین مقدار و سیستئین کمترین مقدار را داشت. نسبت امینو اسیدهای ضروری به غیر ضروری 1.09 بوده است مجموع اسیدهای آمینه ضروری  (EAA)و غیرضروری (NE) به ترتیب (77.35 و 70.4) میلی گرم بر گرم در نمونه تازه بود. در پایان دوره مشخص گردید که مجموع اسیدهای آمینه ضروری  61.13 (EAA)(میلی گرم بر گرم) رسیده است (P£0.05). مجموع آمینواسیدهای غیر ضروری (NE) به 61.85 میلی گرم بر گرم در پایان دوره نگهداری در سردخانه 18- درجه سانتی گراد رسیده است. (P³0.05). مقدار TVN در نمونه تازه برابر 11.2±0.03 میلی گرم بر صد گرم بود که در پایان دوره در سردخانه به 14.26±0.01 میلی گرم درصد گرم رسیده است. (P£0.05). بنابر این در پایان دوره نگهداری اسید امینه های ضروری تغییرات معناداری را در سطح 95 درصد نشان دادند که این تغییرات از روز 150 شروع شد. همچنین مقدار TVN, پروتئین و چربی تغییرات معناداری داشتند, تغییرات معنادار در سطح 95 درصد برای TVN در روز 180 و پروتئین از روز 135 و چربی از روز 120 شروع شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خانی، مونا، انصاری فرد، فاطمه، معینی، سهراب، و خوشخو، ژاله. (1391). بررسی تغییرات آمینو اسیدها در فیله کپور معمولی پرورشی Cyprinus carpio در طی 6 ماه نگهداری در سردخانه در دمای 18- درجه سانتی گراد. پژوهش های علوم و فنون دریایی، 7(2)، 74-81. SID. https://sid.ir/paper/173924/fa

    Vancouver: کپی

    خانی مونا، انصاری فرد فاطمه، معینی سهراب، خوشخو ژاله. بررسی تغییرات آمینو اسیدها در فیله کپور معمولی پرورشی Cyprinus carpio در طی 6 ماه نگهداری در سردخانه در دمای 18- درجه سانتی گراد. پژوهش های علوم و فنون دریایی[Internet]. 1391؛7(2):74-81. Available from: https://sid.ir/paper/173924/fa

    IEEE: کپی

    مونا خانی، فاطمه انصاری فرد، سهراب معینی، و ژاله خوشخو، “بررسی تغییرات آمینو اسیدها در فیله کپور معمولی پرورشی Cyprinus carpio در طی 6 ماه نگهداری در سردخانه در دمای 18- درجه سانتی گراد،” پژوهش های علوم و فنون دریایی، vol. 7، no. 2، pp. 74–81، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/173924/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button