مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

633
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

560
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر باکتری های حل کننده فسفات بر عملکرد و محتوای فسفر برگ و دانه ارقام کلزا

صفحات

 صفحه شروع 133 | صفحه پایان 144

چکیده

 فسفر نقش مهمی در رشد و نمو گیاه کلزا ایفا می کند. با این وجود در یک دوره زمانی کوتاه, دو سوم کودهای شیمایی فسفاته مصرفی به شکل غیر قابل دسترس در خاک تثبیت می شود. لذا تنها راه استفاده از فسفر تجمع یافته در اراضی, به کارگیری کودهای بیولوژیک فسفاته است. این آزمایش به روش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال های 1389 و 1390 اجرا شد. تیمارها شامل پنج باکتری سودوموناس (سودوموناس-فلورسنس 1 (PSf1), سودوموناس فلورسنس 2 (PSf2), سودوموناس پوتیدا 1 (PSp1), سودوموناس پوتیدا 2 (PSp2) و عدم مصرف باکتری (PS0) ) و چهار سطح کود فسفره سوپر فسفات تریپل (بدون کود, 100, 150 و 200 کیلوگرم در هکتار) و دو رقم کلزای هایولای 401 و ساری گل بود. نتایج نشان داد اثر سطوح مختلف تیمارهای باکتری حل کننده فسفات بر عملکرد دانه, عملکرد بیولوژیک, وزن هزار دانه, محتوای فسفر برگ و دانه در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود. اثر سطوح مختلف کود فسفره برعملکرد دانه, عملکرد بیولوژیک, وزن هزار دانه, محتوای فسفر برگ و دانه در سطح آماری یک درصد و بر تعداد خورجین در بوته در سطح احتمال پنج درصد معنی دار شد. برهم کنش مصرف کود فسفره و باکتری های حل کننده فسفات بر عملکرد دانه, محتوای فسفر برگ و دانه در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود. مقایسه میانگین ها نشان داد که با مصرف باکتری های حل کننده -فسفات, به ویژه باکتری سودوموناس پوتیدا 2 (PSp2) می توان از مصرف کود شمیایی فسفره به میزان 25 درصد کاست تا موجب کاهش هزینه تولید و مخاطرات زیست محیطی شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صفری عربی، مجید، لک، شهرام، مدحج، عادل، رمضان پور، محمودرضا، و مبصر، حمیدرضا. (1397). بررسی اثر باکتری های حل کننده فسفات بر عملکرد و محتوای فسفر برگ و دانه ارقام کلزا. فیزیولوژی گیاهان زراعی، 10(2 (پیاپی 38) )، 133-144. SID. https://sid.ir/paper/174365/fa

    Vancouver: کپی

    صفری عربی مجید، لک شهرام، مدحج عادل، رمضان پور محمودرضا، مبصر حمیدرضا. بررسی اثر باکتری های حل کننده فسفات بر عملکرد و محتوای فسفر برگ و دانه ارقام کلزا. فیزیولوژی گیاهان زراعی[Internet]. 1397؛10(2 (پیاپی 38) ):133-144. Available from: https://sid.ir/paper/174365/fa

    IEEE: کپی

    مجید صفری عربی، شهرام لک، عادل مدحج، محمودرضا رمضان پور، و حمیدرضا مبصر، “بررسی اثر باکتری های حل کننده فسفات بر عملکرد و محتوای فسفر برگ و دانه ارقام کلزا،” فیزیولوژی گیاهان زراعی، vol. 10، no. 2 (پیاپی 38) ، pp. 133–144، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/174365/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا