Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,667
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

603
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عناصر پتاسیم و روی بر تغییرات بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی مقاومت به خشکی در ذرت (رقم سینگل کراس 704)

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 44

کلیدواژه

چکیده

 مطالعه تغییرات بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی در شرایط تنش خشکی و مصرف عناصر پتاسیم و روی می تواند به شناسایی فاکتورهای موثر و نقش عناصر پتاسیم و روی در مقاومت گیاهان به تنش خشکی کمک کند. به این منظور آزمایشی درشرایط مزرعه بر روی ذرت (رقم سینگل کراس 704) در شهرستان بوانات در سال 1389 به صورت اسپلیت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی و در3 تکرار اجرا شد. کرت های اصلی مربوط به تنش خشکی (شاهد و تنش در مرحله رویشی (70 روز بعد از کاشت) و کرت های فرعی شامل سطوح مختلف سولفات پتاسیم (0, 150 و 300) کیلوگرم در هکتار و سطوح مختلف سولفات روی (0, 15 و 30) کیلوگرم در هکتار بود. در این آزمایش غلظت کلروفیل, پرولین, پروتئین, پتاسیم و روی در برگ ذرت, در شرایط مطلوب رطوبتی و شرایط تنش خشکی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دهنده افزایش معنی دار محتوای کلروفیل (درسطح احتمال 5%) و پروتئین (درسطح احتمال 5%) در برگ در شرایط تنش خشکی بود. مصرف سولفات پتاسیم و سولفات روی, موجب افزایش محتوای پرولین, پروتئین و کلروفیل برگ در شرایط تنش خشکی گردید. مصرف سولفات پتاسیم و سولفات روی از طریق افزایش میزان جذب عناصر پتاسیم و روی, افزایش محتوای پروتئین, حفظ کلروفیل برگ و در نتیجه فتوسنتز موثرتر, و هم چنین با افزایش غلظت پرولین در برگ گیاه, استرس اسمزی ناشی از تنش خشکی را کاهش داده و مقاومت گیاه ذرت در برابر تنش خشکی بهبود بخشید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    جمالی، جواد، انتشاری، شکوفه، و حسینی، سیدماشااله. (1391). تاثیر عناصر پتاسیم و روی بر تغییرات بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی مقاومت به خشکی در ذرت (رقم سینگل کراس 704). فیزیولوژی گیاهان زراعی، 4(14)، 37-44. SID. https://sid.ir/paper/174419/fa

    Vancouver: کپی

    جمالی جواد، انتشاری شکوفه، حسینی سیدماشااله. تاثیر عناصر پتاسیم و روی بر تغییرات بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی مقاومت به خشکی در ذرت (رقم سینگل کراس 704). فیزیولوژی گیاهان زراعی[Internet]. 1391؛4(14):37-44. Available from: https://sid.ir/paper/174419/fa

    IEEE: کپی

    جواد جمالی، شکوفه انتشاری، و سیدماشااله حسینی، “تاثیر عناصر پتاسیم و روی بر تغییرات بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی مقاومت به خشکی در ذرت (رقم سینگل کراس 704)،” فیزیولوژی گیاهان زراعی، vol. 4، no. 14، pp. 37–44، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/174419/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا