مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,384
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,179
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر تنش شوری و خشکی بر جوانه زنی آویشن

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 70

چکیده

 با توجه به اهمیت گیاهان دارویی بویژه در صنعت داروسازی و کمبود آنها در طبیعت, بررسی جنبه های مختلف زراعی این گیاهان از اهمیت بسزایی برخوردار است. آویشن یکی از مهمترین گیاهان دارویی ایران است که بدلیل داشتن تیمول و کارواکرول دارای خاصیت ضد نفخ, ضد میکروب حصبه و دیفتری و نیز ضد عفونتهای ریوی می باشد. تنش شوری و خشکی از عوامل مهم کاهش عملکرد این گیاه محسوب می شوند. به منظور بررسی تاثیر تنش شوری و خشکی دو آزمایش به طور مجزا در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار بر روی آویشن شیرازی انجام شد. تنش خشکی شامل چهار سطح با فشار اسمزی 0, 0.19, 0.41 و 0.99 مگاپاسکال توسط محلول پلی اتیلن گلیکول با وزن ملکولی 6000 و تنش شوری نیز در چهار سطح0 ,30 ,60 ,90  میلی مول در لیتر کلرید سدیم اعمال شد. بعد از اعمال تیمارها شمارش بذور جوانه زده به صورت روزانه 10 روز ادامه یافته و صفاتی از قبیل درصد جوانه زنی, سرعت جوانه زنی, وزن خشک ریشه چه و ساقه چه, طول ریشه چه و ساقه چه در آنها اندازه گیری شد. بیشترین درصد جوانه زنی, سرعت جوانه زنی متعلق به تیمار شاهد (1.288) و کمترین آن به تیمار 0.99 مگاپاسگال (1.058) تعلق داشت. بین سطوح مختلف شوری برای صفات سرعت جوانه زنی, طول ریشه چه وطول ساقه چه اختلاف معنی داری وجود داشت بیشترین میزان کاهش درصد جوانه زنی, سرعت جوانه زنی, طول ریشه چه و طول ساقه چه در تیمار 90 میلی مول در لیتر کلرید سدیم مشاهده شد. نتایج بدست آمده بیانگر این است که تنش شوری و خشکی به طور معنی داری سبب کاهش درصد و سرعت جوانه زنی, طول ریشه چه و ساقه چه و نیز وزن خشک ریشه چه و ساقه چه گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    زیره زاده، مهدی، شاهین، محمد، و توحیدی، محمود. (1388). بررسی تاثیر تنش شوری و خشکی بر جوانه زنی آویشن. فیزیولوژی گیاهان زراعی، 1(4)، 61-70. SID. https://sid.ir/paper/174501/fa

    Vancouver: کپی

    زیره زاده مهدی، شاهین محمد، توحیدی محمود. بررسی تاثیر تنش شوری و خشکی بر جوانه زنی آویشن. فیزیولوژی گیاهان زراعی[Internet]. 1388؛1(4):61-70. Available from: https://sid.ir/paper/174501/fa

    IEEE: کپی

    مهدی زیره زاده، محمد شاهین، و محمود توحیدی، “بررسی تاثیر تنش شوری و خشکی بر جوانه زنی آویشن،” فیزیولوژی گیاهان زراعی، vol. 1، no. 4، pp. 61–70، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/174501/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button