مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,182
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

769
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ارزش تغذیه ای و پروفایل اسیدهای چرب کپور معمولی (Cyprinus carpio) دریایی، پرورشی و دریایی پرورش داده شده

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 44

چکیده

 هدف از انجام مطالعه حاضر مقایسه ترکیب شیمیایی و پروفایل اسیدهای چرب بافت عضلانی ماهی کپور معمولی دریای خزر, کپور پرورشی و کپور دریایی پرورش داده شده بود. در بین شاخص های مورد مطالعه (پروتئین, چربی و رطوبت) تفاوت معنی داری بین کپور دریای خزر, کپور دریایی پرورش داده شده و کپور پرورشی مشاهده نشد, اما محتوای خاکستر در کپور دریایی وحشی با کپور دریایی پرورشی اختلاف معنی داری داشت (p£0.05). بررسی پروفایل اسید چرب نشان داد که تفاوت معنی داری از نظر مقدار اسیدهای چرب SFA, MUFA, PUFA, w-3, w-6, EPA+DHA, نسبت w-3/w-6 و PUFA/SFA بین کپور پرورشی و کپور دریایی پرورشی وجود ندارد (p£0.05). اما مقدار اسیدهای چرب SFA,MUFA  و PUFA, w-3, EPA+DHA, نسبت w-3/w-6 و PUFA/SFA در کپور دریایی وحشی تفاوت معنی دار آماری با کپور پرورشی و نیز کپور دریایی پرورشی داشت, به طوری که مقدار اسیدهای چرب PUFA, w-3, EPA+DHA, نسبت w-3/w-6وPUFA/SFA در کپور وحشی دریای خزر در مقایسه با کپور پرورشی و نیز کپور دریایی پرورشی به طورمعنی داری بالاتر بود (p£0.05). با توجه به این که نسبت PUFA/SFA و w-3/w-6در ماهی کپور پرورشی, کپور دریایی پرورشی و کپور دریایی وحشی بیشتر از نسبت توصیه شده بود, لذا هر سه نوع ماهی مورد مطالعه از نظر منابع شیلاتی و غذایی بسیار ارزشمند است. ولی به جهت بالاتر بودن مقادیر PUFA, w-3, w-3/w-6, PUFA/SFA, EPA+DHA, DHA/EPA در کپور دریایی وحشی ارزش تغذیه ای آن به مراتب بالاتر از کپور پرورشی و کپور دریایی پرورشی می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قلیچی، افشین، و شیخی، عبدالجبار. (1392). مقایسه ارزش تغذیه ای و پروفایل اسیدهای چرب کپور معمولی (Cyprinus carpio) دریایی, پرورشی و دریایی پرورش داده شده. زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، 5(20)، 31-44. SID. https://sid.ir/paper/174556/fa

    Vancouver: کپی

    قلیچی افشین، شیخی عبدالجبار. مقایسه ارزش تغذیه ای و پروفایل اسیدهای چرب کپور معمولی (Cyprinus carpio) دریایی, پرورشی و دریایی پرورش داده شده. زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)[Internet]. 1392؛5(20):31-44. Available from: https://sid.ir/paper/174556/fa

    IEEE: کپی

    افشین قلیچی، و عبدالجبار شیخی، “مقایسه ارزش تغذیه ای و پروفایل اسیدهای چرب کپور معمولی (Cyprinus carpio) دریایی, پرورشی و دریایی پرورش داده شده،” زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، vol. 5، no. 20، pp. 31–44، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/174556/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button