مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

878
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

628
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فلور باکتریایی فیل ماهیان پرورشی (Huso huso) قبل و پس از رهاسازی در قفس دریای خزر

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 53

چکیده

 با توجه به اهمیت پرورش ماهیان خاویاری در راستای تولید گوشت و خاویار بررسی وضعیت بهداشتی و شناسایی انواع عوامل بیماری زا و به خصوص عوامل باکتریایی در محیط های مختلف پرورشی به منظور کسب اطلاعات از وضعیت موجود و اتخاذ بهترین روش های پیشگیری و درمان ضروری می باشد. در این مطالعه, عوامل باکتریایی آب پرورشی, پوست و آبشش فیل ماهیان پرورشی قبل از انتقال در مرکز بازسازی ذخایر شادروان دکتر یوسف پور با میانگین وزنی 103.40±27.5 گرم و پس از انتقال به قفس در دریا از خرداد تا دی ماه سال 1390 تعیین گردید. در آزمایشگاه پس از انجام عملیات شستشوی سطحی با سرم فیزیولوژی در شرایط استریل, 1 سانتی متر مربع از پوست و 1 گرم از آبشش بچه ماهیان نمونه برداری گردید. جهت شمارش بر اساس واحد تشکیل کلونی CFU (تعداد کلنی در واحد) اقدام به تهیه محلول هموژن و تهیه رقت ها گردید. کشت اولیه بر روی محیط کشت باکتریاییTSA  انجام شد. به منظور خالص سازی و شناسایی باکتری ها علاوه بر استفاده از روش های شناسایی استاندارد باکتری ها از کیت تشخیصی api 20E استفاده شد. بر اساس نتایج میزان لگاریتم شمارش باکتریایی آب پرورشی (آب شیرین رودخانه) قبل از انتقال ماهیان به قفس در حوضچه های بتنی 5.80-5.84 در میلی لیتر, آبشش ماهیان 3.28-3.41 در گرم و دامنه شمارش باکتریایی پوست 5.36-5.58 در سانتی مترمربع بوده است. دامنه لگاریتم شمارش باکتریایی آب پرورشی در محیط دریا 3.97-5.92 در میلی لیتر, پوست 3.74-5.41 در سانتی مترمربع و آبشش 2.01-3.40 در گرم تعیین گردید. ایزوله های جداسازی شده از ماهی و آب پرورشی قبل و بعد از رهاسازی شامل Enterobacteriaceae, Aeromonas sp., Pseodomonas sp., Acinetobacter spp., Staphylococcus, Halomunas sp. و Shewanella sp. بودند. هدف از این بررسی شناسایی عوامل هاموژن باکتریایی و نیز بررسی میزان تاثیر احتمالی آن ها در بروز بیماری و تلفات پرورش ماهیان خاویاری در قفس بوده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جلیل پور، جلیل، شناورماسوله، علیرضا، علی زاده، مهدی، معصوم زاده، مهدی، بازاری مقدم، سهیل، و مهرابی، محمدرضا. (1392). بررسی فلور باکتریایی فیل ماهیان پرورشی (Huso huso) قبل و پس از رهاسازی در قفس دریای خزر. زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، 5(20)، 45-53. SID. https://sid.ir/paper/174557/fa

    Vancouver: کپی

    جلیل پور جلیل، شناورماسوله علیرضا، علی زاده مهدی، معصوم زاده مهدی، بازاری مقدم سهیل، مهرابی محمدرضا. بررسی فلور باکتریایی فیل ماهیان پرورشی (Huso huso) قبل و پس از رهاسازی در قفس دریای خزر. زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)[Internet]. 1392؛5(20):45-53. Available from: https://sid.ir/paper/174557/fa

    IEEE: کپی

    جلیل جلیل پور، علیرضا شناورماسوله، مهدی علی زاده، مهدی معصوم زاده، سهیل بازاری مقدم، و محمدرضا مهرابی، “بررسی فلور باکتریایی فیل ماهیان پرورشی (Huso huso) قبل و پس از رهاسازی در قفس دریای خزر،” زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، vol. 5، no. 20، pp. 45–53، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/174557/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button