Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,027
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

666
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات ترکیبات بیوشیمیایی ماهی بوتک (Cyprinion macrostomum) و سیاه ماهی (Capoeta damascina) در دو فصل گرم (تابستان) و سرد (پاییز)

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 66

چکیده

 مطالعه حاضر جهت بررسی مقایسه ای ترکیبات بیوشیمیایی دو گونه ماهی بوتک (Cyprinion macrostomum) و سیاه ماهی فلس ریز (Capoeta damascina) در فصول گرم (تابستان) و سرد (پاییز) در سال 1390 انجام گردید. در هر فصل 9 نمونه از ماهی بوتک با میانگین وزن کل 5.73±350 گرم و طول کل 1.1±16.5 سانتی متر و سیاه ماهی فلس ریز با میانگین وزن کل 7.58±345 گرم و طول کل 1.4±15.8 سانتی متر از رودخانه سزار واقع در استان لرستان از ایستگاهای 1, 2 و 3 صید و زیست سنجی گردیدند. بر اساس نتایج این تحقیق بالاترین میزان رطوبت لاشه بدن در سیاه ماهی فلس ریز در فصل گرم با 78.69 درصد وزن بدن و کمترین مقدار آن در ماهی بوتک در فصل گرم 74.05 درصد وزن بدن مشاهده گردید. اختلاف معنی داری در میزان رطوبت بین فصل گرم و سرد در ماهی بوتک مشاهده شد (P<0.05). در صورتیکه میزان رطوبت لاشه سیاه ماهی در فصول گرم و سرد اختلاف معنی داری نشان نداد. به هرحال بر اساس نتایج حاصل از آنالیز واریانس یک طرفه, اختلاف معنی داری در میزان رطوبت لاشه بین دو گونه در فصلهای گرم و سرد مشاهده گردید (P<0.05). آزمون توکی این اختلاف را بین میزان رطوبت لاشه ماهی بوتک در فصل گرم با سایر مقادیر رطوبت را نشان داد. بیشترین و کمترین محتوی پروتئین به ترتیب در ماهی بوتک در فصل گرم با 9.40 درصد و در سیاه ماهی فلس ریز در فصل سرد با 6.86 درصد وزن بدن ثبت شد. اختلاف معنی داری در میزان پروتئین لاشه ماهی بوتک و سیاه ماهی در فصل گرم و سرد مشاهده گردید (P<0.05). این اختلاف بین محتوی پروتئین ماهی بوتک در فصل سرد و سیاه ماهی در فصل گرم با میزان پروتئین ماهی بوتک در فصل گرم و سیاه ماهی در فصل سرد مشاهد گردید. ماهی بوتک در فصل گرم بیشترین میزان چربی با 4.38 درصد وزن بدن را نشان داد. به هرحال اختلاف معنی داری در میزان چربی لاشه ماهی بوتک و سیاه ماهی در فصل گرم و سرد مشاهده گردید (P<0.05). محتوی خاکستر بدن ماهی بوتک و سیاه ماهی فلس ریز در فصل گرم و سرد اختلاف معنی داری نشان نداد. همچنین در بررسی آنالیز واریانس یکطرفه نیز اختلاف معنی داری بین دو گونه مشاهده نگردید. به هرحال باید عنوان نمود که ترکیبات بیوشیمیایی بدن ماهی بوتک و سیاه ماهی تحت تاثیر فصل گرم و سرد قرار گرفتند که بیشتر ناشی از تغییرات درجه حرارت در دو فصل می باشد که منجر به ایجاد اختلاف در وفور غذا در محیط و تاثیر بر ترکیبات بیوشیمیایی بدن می گردد و همچنین احتمال می رود اوایل شروع چرخه تولید مثلی باعث ایجاد تغییراتی در میزان ترکیبات چربی و پروتئین بدن هر دو ماهی می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مینابی، خلیل، ذاکری، محمد، رونق، محمدتقی، کوچینین، پریتا، حقی، مهسا، مرمضی، مهدی، و مینابی، ابراهیم. (1391). بررسی تغییرات ترکیبات بیوشیمیایی ماهی بوتک (Cyprinion macrostomum) و سیاه ماهی (Capoeta damascina) در دو فصل گرم (تابستان) و سرد (پاییز). اکوبیولوژی تالاب (تالاب)، 3(11)، 57-66. SID. https://sid.ir/paper/174737/fa

    Vancouver: کپی

    مینابی خلیل، ذاکری محمد، رونق محمدتقی، کوچینین پریتا، حقی مهسا، مرمضی مهدی، مینابی ابراهیم. بررسی تغییرات ترکیبات بیوشیمیایی ماهی بوتک (Cyprinion macrostomum) و سیاه ماهی (Capoeta damascina) در دو فصل گرم (تابستان) و سرد (پاییز). اکوبیولوژی تالاب (تالاب)[Internet]. 1391؛3(11):57-66. Available from: https://sid.ir/paper/174737/fa

    IEEE: کپی

    خلیل مینابی، محمد ذاکری، محمدتقی رونق، پریتا کوچینین، مهسا حقی، مهدی مرمضی، و ابراهیم مینابی، “بررسی تغییرات ترکیبات بیوشیمیایی ماهی بوتک (Cyprinion macrostomum) و سیاه ماهی (Capoeta damascina) در دو فصل گرم (تابستان) و سرد (پاییز)،” اکوبیولوژی تالاب (تالاب)، vol. 3، no. 11، pp. 57–66، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/174737/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا