مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,681
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

684
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضد میکروبی عصاره گیاه کلپوره بر میکروارگانیسم های عامل عفونت در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 16 | صفحه پایان 24

چکیده

 مقدمه و هدف: کلپوره یا مریم نخودی با نام علمی Teucrium polium متعلق به تیره نعناع, به صورت گسترده در طب سنتی جهت درمان بیماری ها مورد استفاده قرار می گرفته است. با توجه به وجود ترکیبات بیولوژیکی فعال موجود در گیاه کلپوره, به نظر می رسد این گیاه دارای اثرات ضد میکروبی قابل ملاحظه ای باشد. هدف از این مطالعه ارزیابی اثر ضد میکروبی غلظت های مختلف عصاره های آبی و اتانولی گیاه کلپوره بر Escherichia coli PTCC 1330, Staphylococcus aureus PTCC 1337, Staphylococcus epidermidis PTCC 1435, Streptococcus pyogenes PTCC 1447 و Pseudomonas aeruginosa PTCC 1310 در شرایط آزمایشگاهی می باشد.روش کار: در این مطالعه تجربی, اثر ضد میکروبی عصاره به دو روش پخش عصاره در سطح محیط کشت و انتشار در آگار (دیسک) مورد ارزیابی قرار گرفت. حداقل غلظت مهارکنندگی (Minimum Inhibitory Concentration ; MIC) و حداقل غلظت کشندگی (Minimum Bactericidal Concentration ; MBC) با استفاده از روش رقت لوله ای تعیین گردید. داده های بدست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS 17 وتوسط آزمون های آماری آنوا و دانکن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.نتایج: در روش انتشار در آگار همه غلظت های عصاره اتانولی برStreptococcus pyogenes , Staphylococcus epidermidis و Staphylococcus aureus اثر بازدارندگی داشت. MIC عصاره آبی و اتانولی برای Pseudomonas aeruginosa به ترتیبmg/ml 64 و32 وMBC عصاره آبی و اتانولی نیز در خصوص Pseudomonas aeruginosa به ترتیبmg/ml 256 و 128 بود. Pseudomonas aeruginosa بیشترین مقاومت را در برابر عصاره های آبی و الکلی کلپوره نشان داد.نتیجه نهایی: عصاره اتانولی گیاه کلپوره در شرایط آزمایشگاهی اثر ضد میکروبی قابل ملاحظه ای بر Pseudomonas aeruginosa و Escherichia coli بعنوان باکتری گرم منفی و Streptococcus pyogenes , Staphylococcus epidermidis و Staphylococcus aureus به عنوان باکتری های گرم مثبت نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طباطبایی یزدی، فریده، علیزاده بهبهانی، بهروز، حیدری سورشجانی، مریم، و مرتضوی، سیدعلی. (1393). بررسی اثر ضد میکروبی عصاره گیاه کلپوره بر میکروارگانیسم های عامل عفونت در شرایط آزمایشگاهی. مجله پزشکی بالینی ابن سینا (مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان)، 21(1 (مسلسل 71))، 16-24. SID. https://sid.ir/paper/17475/fa

    Vancouver: کپی

    طباطبایی یزدی فریده، علیزاده بهبهانی بهروز، حیدری سورشجانی مریم، مرتضوی سیدعلی. بررسی اثر ضد میکروبی عصاره گیاه کلپوره بر میکروارگانیسم های عامل عفونت در شرایط آزمایشگاهی. مجله پزشکی بالینی ابن سینا (مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان)[Internet]. 1393؛21(1 (مسلسل 71)):16-24. Available from: https://sid.ir/paper/17475/fa

    IEEE: کپی

    فریده طباطبایی یزدی، بهروز علیزاده بهبهانی، مریم حیدری سورشجانی، و سیدعلی مرتضوی، “بررسی اثر ضد میکروبی عصاره گیاه کلپوره بر میکروارگانیسم های عامل عفونت در شرایط آزمایشگاهی،” مجله پزشکی بالینی ابن سینا (مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان)، vol. 21، no. 1 (مسلسل 71)، pp. 16–24، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/17475/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button