مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,853
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

204
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فراوانی میکروسکوپیک انواع زخم شیردان در گوسفندان کشتار شده در کشتارگاه صنعتی شهرستان سنندج

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 69

چکیده

 زخم های شیردانی یکی از عوارض شایع در نشخوارکنندگان به شمار می روند که بنابر نوع وقوع آن, علامت بالینی مربوطه بروز خواهد نمود. هدف از انجام این تحقیق, علاوه بر این که بررسی فراوانی میکروسکوپیک انواع زخم شیردان در گوسفندانی که جهت تغذیه از علوفه چراگاه استفاده کرده اند بوده است, بررسی تاثیر سن, جنس و فصل گرم بر میزان وقوع آن نیز می باشد. در این مطالعه, شیردان 1562 رأس گوسفند کشتار شده (468 رأس گوسفند نر و 1094 رأس گوسفند ماده) در کشتارگاه سنندج از دیدگاه ماکروسکوپیک مورد بررسی قرار گرفت که سن تمامی دام های ماده بالای 2 سال و تمامی دام های نر, زیر یک سال تخمین زده شد و از این تعداد نیز تنها 21 مورد (شامل 15 رأس دام ماده و 6 رأس دام نر) دارای ضایعات ماکروسکوپیک بودند. پس از آن, نمونه ها جهت تایید تشخیص به آزمایشگاه پاتولوژی ارجاع داده شدند. پس از بررسی های هیستوپاتولوژیک مشخص گردید که از 21 مورد, تنها 19 مورد (14 رأس دام ماده و 5 رأس دام نر), یا به عبارت دیگر 1.21 درصد از کل دام ها, مبتلا به انواع زخم شیردانی بوده اند. همه موارد مبتلا به انواع تحت نوع های زخم نوع 1 بوده که در یک مورد نیز, علاوه بر داشتن زخم نوع 1, درگیری با زخم نوع 2 شیردان نیز تشخیص داده شد. در این مطالعه, هیچ گونه ارتباط آماری معنی داری میان میزان وقوع زخم شیردان گوسفندان با سن, جنس, فصل گرم و مصرف علوفه ی چراگاه وجود نداشت (P>0.05).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فتحی، سعدی، مروجی، میثم، و اکرادی، لقمان. (1393). بررسی فراوانی میکروسکوپیک انواع زخم شیردان در گوسفندان کشتار شده در کشتارگاه صنعتی شهرستان سنندج. پژوهش های بالینی دام های بزرگ (دامپزشکی)، 7(2 (پیاپی 21))، 57-69. SID. https://sid.ir/paper/175489/fa

    Vancouver: کپی

    فتحی سعدی، مروجی میثم، اکرادی لقمان. بررسی فراوانی میکروسکوپیک انواع زخم شیردان در گوسفندان کشتار شده در کشتارگاه صنعتی شهرستان سنندج. پژوهش های بالینی دام های بزرگ (دامپزشکی)[Internet]. 1393؛7(2 (پیاپی 21)):57-69. Available from: https://sid.ir/paper/175489/fa

    IEEE: کپی

    سعدی فتحی، میثم مروجی، و لقمان اکرادی، “بررسی فراوانی میکروسکوپیک انواع زخم شیردان در گوسفندان کشتار شده در کشتارگاه صنعتی شهرستان سنندج،” پژوهش های بالینی دام های بزرگ (دامپزشکی)، vol. 7، no. 2 (پیاپی 21)، pp. 57–69، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/175489/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button