مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

916
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

529
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین مناسب ترین زمان استحصال تخمک ها، پس از سیال شدن آنها در محوطه شکمی مولدین ماده قزل آلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 69

چکیده

 با توجه به محدود بودن تعداد تخمک ها در ماهی قزل آلای رنگین کمان, فاکتورهای موثر بر کیفیت تخمک ها اهمیت ویژه ای می یابند. از آن جا که مدت زمان باقی ماندن تخمکها در محوطه شکمی مولدین, پس از سیال شدن آنها (اوولاسیون) مهم ترین فاکتور تعیین کننده کیفیت گزارش شده است لذا مطالعه حاضر به منظور بررسی زمان مناسب تخم کشی از مولدین ماده قزل آلای رنگین کمان صورت گرفت. سنجش کیفیت تخمکها از طریق اندازه گیری نرخ چشم زدگی و تفریخ تخم ها انجام شد. بدین منظور تعداد 100 عدد مولد ماده که از جهت ظاهری به زمان اوولاسیون و رسیدگی تخمکها نزدیکتر بودند از جمعیت مولدین انتخاب و در دمای 2 درجه سانتی گراد نگهداری شدند. سپس این مولدین به مدت 30 روز و هر 3 روز یک بار مورد معاینه قرار گرفتند. در هر یک از نوبت های معاینه تعداد 3 عدد مولد از بین مولدین دارای تخمکهای سیال انتخاب شده و به عنوان تکرارهای آزمایشی در نظر گرفته شدند. سایر مولدین دارای تخمک های سیال از جمعیت خارج گردیدند. تکثیر کلیه مولدین انتخاب شده در روز 30 صورت گرفت. بنابراین در نهایت 10 گروه مولد که معرف 10 دوره زمانی متفاوت ماندگاری تخمکها در محوطه شکمی بودند جهت تکثیر در اختیار قرار داشتند. نرخ چشم زدگی و تفریخ تخم های گروه اول که بلافاصله پس ار اوولاسیون (0 الی 3 روز) لقاح داده شدند به ترتیب 6, 37% و 5, 31% اندازه گیری شد و به میزان قابل توجهی کمتر از سایر گروهها بود. به جز این مقدار نسبتا پایین اولیه, میانگین نرخ چشم زدگی و تفریخ در طی دوره 30 روزه پس از اوولاسیون به ترتیب 18, 85% و.55, 68% بود. رابطه همبستگی قابل ملاحظه ای بین مدت زمان باقی ماندن تخمکها, پس از سیال شدن آنها در محوطه شکمی مولدین ماده و نرخ چشم زدگی و تفریخ مشاهده گردید. مطالعه حاضر نشان داد که استحصال تخمکها بلافاصله پس از اوولاسیون بازده کمی دارد و لذا بایستی مدت زمان کوتاهی اجازه داد تا تخمک ها پس از سیال شدن آنها در محوطه شکمی مولدین باقی بمانند. همچنین مناسب ترین زمان تخم کشی از مولدین حداقل 60 روز پس از اوولاسیون ارزیابی گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محققی ثمرین، آذین، و احمدی، محمدرضا. (1388). تعیین مناسب ترین زمان استحصال تخمک ها, پس از سیال شدن آنها در محوطه شکمی مولدین ماده قزل آلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss. پژوهش های بالینی دام های بزرگ (دامپزشکی)، 3(9)، 63-69. SID. https://sid.ir/paper/175540/fa

    Vancouver: کپی

    محققی ثمرین آذین، احمدی محمدرضا. تعیین مناسب ترین زمان استحصال تخمک ها, پس از سیال شدن آنها در محوطه شکمی مولدین ماده قزل آلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss. پژوهش های بالینی دام های بزرگ (دامپزشکی)[Internet]. 1388؛3(9):63-69. Available from: https://sid.ir/paper/175540/fa

    IEEE: کپی

    آذین محققی ثمرین، و محمدرضا احمدی، “تعیین مناسب ترین زمان استحصال تخمک ها, پس از سیال شدن آنها در محوطه شکمی مولدین ماده قزل آلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss،” پژوهش های بالینی دام های بزرگ (دامپزشکی)، vol. 3، no. 9، pp. 63–69، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/175540/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button