مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

6,730
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

849
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات استفاده از آب پنیر بر عملکرد و صفات کیفی تخم مرغ در مرغ های بومی با تنش سرمایی

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 52

چکیده

 با سرد شدن هوا در فصل زمستان و با وجود محدودیت های دمایی, تولید تخم مرغ در مناطق روستایی و سایر مرغداری هایی که در تامین دمای مطلوب با مشکل مواجه هستند؛ از نظر کیفی و کمی کاهش می یابد. آب پنیر ارزش غذایی و پربیوتیکی دارد مهم ترین اولویت این تحقیق, تعیین میزان اثربخشی آب پنیر بر افزایش تخمگذاری مرغ های بومی در فصل زمستان و تنش های سرمایی می باشد. در این تحقیق از 90 قطعه مرغ بومی تخمگذار در سن 38 هفتگی طی مدت 30 روز استفاده شد. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تیمار و 3 تکرار (9 قفس 10 تایی) انجام شد. تیمارهای آزمایشی به ترتیب عبارت بودند از: 1- گروه اول (شاهد) که در کل دوره آزمایش جیره پایه (بر اساس ذرت و کنجاله سویا) دریافت کردند و در دمای 8-12 درجه سانتیگراد نگهداری شدند؛ 2- گروه دوم در کل دوره آزمایش جیره پایه دریافت کردند و در دمای16-20  درجه سانتیگراد نگهداری شدند؛ 3- گروه سوم در کل دوره آزمایش جیره پایه به همراه محلول آب پنیر %5 دریافت کردند و در دمایی مشابه گروه شاهد نگهداری شدند. در ادامه بعد از گذشت 10 روز از اجرای تیمار های مربوطه, تعداد تخم مرغ ها و بعضی از شاخص های کیفی آن در هر گروه اندازه گیری و آنالیز گردید. نتایج تحقیق حاکی از آن است که میزان تخم گذاری در گروه های دوم و سوم به ترتیب %60 و %50 افزایش یافت. تخم مرغ های گروه 3 در مقایسه با گروه 2 از نظر کیفیت بطور کلی بهتر بوده و رابطه معنی داری را ایجاد کرده بود (P<0.05). پس می توان با اضافه کردن آب پنیر به جیره غذایی مرغان تخم گذار, مقداری از خسارت های ناشی از تنش سرمایی در کاهش تولید تخم مرغ را جبران نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صفایی فیروزآبادی، محمدصادق، زارع زاده مهریزی، محمدمهدی، هدایت، نگار، و نصری حسنی، یاسمین. (1391). اثرات استفاده از آب پنیر بر عملکرد و صفات کیفی تخم مرغ در مرغ های بومی با تنش سرمایی. پژوهش های بالینی دام های بزرگ (دامپزشکی)، 6(2)، 47-52. SID. https://sid.ir/paper/175607/fa

    Vancouver: کپی

    صفایی فیروزآبادی محمدصادق، زارع زاده مهریزی محمدمهدی، هدایت نگار، نصری حسنی یاسمین. اثرات استفاده از آب پنیر بر عملکرد و صفات کیفی تخم مرغ در مرغ های بومی با تنش سرمایی. پژوهش های بالینی دام های بزرگ (دامپزشکی)[Internet]. 1391؛6(2):47-52. Available from: https://sid.ir/paper/175607/fa

    IEEE: کپی

    محمدصادق صفایی فیروزآبادی، محمدمهدی زارع زاده مهریزی، نگار هدایت، و یاسمین نصری حسنی، “اثرات استفاده از آب پنیر بر عملکرد و صفات کیفی تخم مرغ در مرغ های بومی با تنش سرمایی،” پژوهش های بالینی دام های بزرگ (دامپزشکی)، vol. 6، no. 2، pp. 47–52، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/175607/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button