مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,192
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

881
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیب شیمیایی و خواص فیزیکوشیمیایی سبوس برنج ایرانی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 8

چکیده

 در این تحقیق, نمونه های سبوس حاصل از 4 رقم برنج (ندا, طارم, فجر و شیرودی) از نظر ترکیب شیمیایی و ویژگی های فیزیکوشیمیایی مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتند. بر اساس نتایج حاصل, کم ترین مقدار رطوبت, چربی و خاکستر مربوط به نمونه فجر و کم ترین مقدار پروتئین متعلق به نمونه ندا بود. بیش ترین مقدار رطوبت و پروتئین به ترتیب در نمونه های طارم و شیرودی و بیش ترین مقدار چربی و خاکستر در نمونه ندا مشاهده شد در حالی که بیش ترین مقدار کربوهیدرات و فیبر مربوط به نمونه فجر بود و کم ترین مقادیر کربوهیدرات و فیبر در نمونه های طارم و شیرودی مشاهده شد (p<0.05). دانسیته توده ای نمونه های سبوس از 0.42 گرم بر میلی لیتر برای نمونه ندا تا 0.48 گرم بر میلی لیتر متغیر بود که به لحاظ آماری معنی دار بود (p<0.05). نمونه فجر, بیش ترین اندیس جذب آب را با مقدار 3.70 (گرم برگرم) و نمونه شیرودی, کم ترین میزان جذب آب را با مقدار 3.48 (گرم بر گرم) نشان داد. نمونه ندا اختلاف معنی داری با سایر نمونه ها در اندیس حلالیت آب داشت. اندیس های رنگی L* و DE در نمونه های سبوس برنج, اختلاف معنی داری با یکدیگر داشتند (p<0.05). نتایج این تحقیق, نشان داد که سبوس برنج پتانسیل مناسبی برای استفاده در فرآورده های غذایی دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کشاورزهدایتی، علی اکبر، اعلمی، مهران، معتمدزادگان، علی، مقصودلو، یحیی، قربانی، محمد، و دارایی گرمه خانی، امیر. (1391). بررسی ترکیب شیمیایی و خواص فیزیکوشیمیایی سبوس برنج ایرانی. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 4(3 (پیاپی 13))، 1-8. SID. https://sid.ir/paper/176512/fa

    Vancouver: کپی

    کشاورزهدایتی علی اکبر، اعلمی مهران، معتمدزادگان علی، مقصودلو یحیی، قربانی محمد، دارایی گرمه خانی امیر. بررسی ترکیب شیمیایی و خواص فیزیکوشیمیایی سبوس برنج ایرانی. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1391؛4(3 (پیاپی 13)):1-8. Available from: https://sid.ir/paper/176512/fa

    IEEE: کپی

    علی اکبر کشاورزهدایتی، مهران اعلمی، علی معتمدزادگان، یحیی مقصودلو، محمد قربانی، و امیر دارایی گرمه خانی، “بررسی ترکیب شیمیایی و خواص فیزیکوشیمیایی سبوس برنج ایرانی،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 4، no. 3 (پیاپی 13)، pp. 1–8، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/176512/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button