مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,886
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

535
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آلودگی های انگلی سبزیجات در استان تهران (قبل و بعد از شستشو)

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 24

چکیده

 این مطالعه به منظور تعیین میزان آلودگی های انگلی سبزیجات و تاثیر فرآیند شستشو در کارگاه بسته بندی, طی مـاه های اردیبهشت تا تیرماه 1386 در شهرستان پاکدشت, استان تهران انجام شد. در این بررسی 403 نمونه سبزی از نوع تره, جعفری, اسفناج, شوید و شاهی از 37 مزرعه ی کشت سبزی قبل از شستشو مورد آزمایش قرار گرفت و 250 نمونه سبزی از همان انواع پس از فرآیند شستشو در کارگاه سبزی از نظر آلودگی های انگلی, به روش رسوبی زمانی و ادامه ی عمل با روش تغلیظ به کمک سانتریفوژ و شناور ساختن مورد مطالعه و بررسی قرار گرفتند.یافتـه های این مطالعه نشان داد که از 403 نمونه سبزی مراکز کشت شهرستـان پاکدشت 9 مورد (2.2%) آلوده به انگل های انسانـی بودند شامـل 4 مورد تخم آسکاریـس (1%) در تره, 4 مورد تخم تنیا (1%) در جعفری و 1 مورد تخم تریکوسترونژیلوس (0.2%) در اسفناج بود و جز این موارد, آلودگی انگلـی انسانـی دیگری مشاهده نشد. در نمونـه های مورد بررسـی میزان بالایی از عوامـل گیـاهـی (52 مورد) و انـواع نماتودهــای آزاد (62 مورد), حشـرات (42 مورد), کنه و مایت (4 مورد) مشاهده شد ولی نتایج آزمایشگاهی بر روی نمونه های شستشو و فرآیند شده نشان داد که بسیاری از این عوامل به طور کامل حذف یا به میزان قابل ملاحظه ای کاهش یافتند. با توجه به این که در کارگاه های فرآوری و بسته بندی سبزی ها حذف آلودگی های انگلـی, عوامل گیاهـی, انواع نماتودهـای خاک زی و حشرات, از راه شستشو امکان پذیر است لذا ترویـج فرهنگ مصرف صحیـح و بهداشتی سبزیجات بـه صورت آمـاده ی مصرف و بسـته بندی شده توصیه می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    بلیانی، سمیرا، و سعیدی اصل، محمدرضا. (1388). بررسی آلودگی های انگلی سبزیجات در استان تهران (قبل و بعد از شستشو). نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 1(1)، 15-24. SID. https://sid.ir/paper/176559/fa

    Vancouver: کپی

    بلیانی سمیرا، سعیدی اصل محمدرضا. بررسی آلودگی های انگلی سبزیجات در استان تهران (قبل و بعد از شستشو). نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1388؛1(1):15-24. Available from: https://sid.ir/paper/176559/fa

    IEEE: کپی

    سمیرا بلیانی، و محمدرضا سعیدی اصل، “بررسی آلودگی های انگلی سبزیجات در استان تهران (قبل و بعد از شستشو)،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 1، no. 1، pp. 15–24، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/176559/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button