مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

848
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

901
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پایش فرآیند اسمزی کدو حلوایی در شرایط مختلف

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 35

چکیده

آبگیری اسمزی, فرآیندی است که در آن, آب به طور جزئی از مواد سلولی, زمانی که در محلول غلیظ هیپرتونیک از مواد حل شدنی قرار می گیرد خارج می شود. فرآیند آبگیری اسمزی کدوی حلوایی در سه سطح دمای (5, 25 و 50 درجه سانتی گراد) و در غلظت های مختلف نمک طعام (5, 10 و 15% وزنی/وزنی) و غلظت ثابت ساکارز (50% وزنی/وزنی) انجام گرفت. نسبت وزنی میوه به محلول اسمزی 1 به 20 (وزنی/وزنی) انتخاب گردید. مقادیر حذف آب و جذب مواد جامد برای هر غلظت و دما در فواصل زمانی مختلف محاسبه گردید. با استفاده از مدل پیشنهادی آزوارا و همکاران, مقادیر تعادلی حذف آب و جذب مواد جامد و همچنین شدت انتقال جرم, محاسبه گردید. نتایج, نشان داد میزان حذف آب و جذب مواد جامد با افزایش غلظت و دمای محلول اسمزی ارتباط مستقیم داشت به طوری که در دمای 5 درجه سانتی گراد و غلظت 15 درصد نمک طعام ماکزیمم کاهش آب و میزان جذب مواد جامد مشاهده گردید در حالی که اختلاف آماری معنی داری با 50 درجه سانتی گراد و غلظت 15 درصد نمک طعام مشاهده نشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مختاریان، محسن، شفافی زنوزیان، مسعود، کوشکی، فاطمه، و سلامی نیا، محمد. (1391). پایش فرآیند اسمزی کدو حلوایی در شرایط مختلف. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 4(2 (پیاپی 12))، 25-35. SID. https://sid.ir/paper/176575/fa

    Vancouver: کپی

    مختاریان محسن، شفافی زنوزیان مسعود، کوشکی فاطمه، سلامی نیا محمد. پایش فرآیند اسمزی کدو حلوایی در شرایط مختلف. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1391؛4(2 (پیاپی 12)):25-35. Available from: https://sid.ir/paper/176575/fa

    IEEE: کپی

    محسن مختاریان، مسعود شفافی زنوزیان، فاطمه کوشکی، و محمد سلامی نیا، “پایش فرآیند اسمزی کدو حلوایی در شرایط مختلف،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 4، no. 2 (پیاپی 12)، pp. 25–35، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/176575/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button