مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,291
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,186
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

سنجش فلزات سنگین در نمک طعام حاصل از تصفیه به روش شست و شو با آب و مقایسه با سنگ نمک آن

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 58

چکیده

 آلودگی محیطی, یکی از مخاطرات و موضوعات مهم در بحث ایمنی مواد غذایی در سطح جهان است. با توجه به اهمیت تاثیر فلزات سنگین در سطح سلامت جامعه, اندازه گیری غلظت فلزات سنگین سمی در مواد غذایی پرمصرف مانند نمک, نان و آب می تواند راه گشای کشف علت ایجاد برخی از بیماری ها گردد. این تحقیق با توجه به استفاده رایج و گسترده نمک در مواد غذایی, به منظور اندازه گیری فلزات سنگین آهن, سرب, مس و کادمیوم در نمونه های نمک شسته شده با آب و مقایسه با سنگ نمک آن با دستگاه طیف سنج جذب اتمی شعله, انجام شد. میانگین ± خطای استاندارد غلظت فلزات سنگین شامل آهن, سرب و مس در نمک شست وشو به ترتیب: (3.89± 1.63), (0.55± 0.47) و (0.29±0.15) میکروگرم بر گرم وزن خشک نمک و برای کادمیوم بسیار ناچیز به دست آمد. برای سنگ نمک نیز میانگین ± خطای استاندارد غلظت آهن, سرب, مس و کادمیوم به ترتیب: (8.29± 0.27), (1.21± 0.08), (0.89± 0.06) و (0.17± 0.03) میکروگرم بر گرم وزن خشک نمک به دست آمد. این مقادیر با یکدیگر و با حد مجاز و استاندارد ملی تعریف شده این عناصر, توسط موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران برای نمک طعام, مقایسه گردید. با بررسی آماری, می توان دریافت که میانگین مقادیر فلزات سنگین آهن, سرب, مس و کادمیوم در نمک طعام تصفیه شده نسبت به سنگ نمک و استاندارد ملی نمک طعام ایران, تفاوت معنی داری ندارند (P>0.05). هم چنین با شسته شدن سنگ نمک تغییر معنی داری در درجه خلوص از 96.98 تا 98.83 درصد جرمی به دست می آید (P<0.05).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    الصاق، اکبر. (1390). سنجش فلزات سنگین در نمک طعام حاصل از تصفیه به روش شست و شو با آب و مقایسه با سنگ نمک آن. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 3(2 (پیاپی 8))، 53-58. SID. https://sid.ir/paper/176594/fa

    Vancouver: کپی

    الصاق اکبر. سنجش فلزات سنگین در نمک طعام حاصل از تصفیه به روش شست و شو با آب و مقایسه با سنگ نمک آن. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1390؛3(2 (پیاپی 8)):53-58. Available from: https://sid.ir/paper/176594/fa

    IEEE: کپی

    اکبر الصاق، “سنجش فلزات سنگین در نمک طعام حاصل از تصفیه به روش شست و شو با آب و مقایسه با سنگ نمک آن،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 3، no. 2 (پیاپی 8)، pp. 53–58، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/176594/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button