مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,083
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کیفیت لاشه ماهی پنگوسی (Pangassius hypopthalmus) تحت تاثیر جیره های غذایی مختلف

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 54

چکیده

 کیفیت گوشت ماهی تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله نوع تغذیه و مواد خوراکی مصرف شده برای پرورش قرار دارد. در این مطالعه کیفیت لاشه ماهی پنگوسی (Pangassius hypopthalmus) در اثر تغذیه با کرم فشرده, آرتمیا, گاماروس, دل گوساله و جیره تجاری بیومار بررسی شد. این تحقیق به مدت 8 هفته و در 5 تیمار و 3 تکرار شامل: تیمار 1: جیره تجاری بیومار, تیمار 2: دل گوساله چرخ شده, تیمار 3: گاماروس, تیمار 4: آرتمیا, تیمار 5: کرم فشرده, انجام پذیرفت. تعداد 450 عدد ماهی پنگوسی با میانگین وزن 0.63 گرم و طول 3.79 سانتی متر در 15 آکواریوم (30 عدد ماهی در هرآکواریوم) در قالب طرح آماری کاملا تصادفی به مدت 8 هفته در شرایط یکسان پرورشی با یکدیگر مقایسه شدند. نرخ غذادهی برابر 10 درصد وزن بدن و 4 بار در روز در ساعت های 8, 12, 16و 20 بود. پارامترهای فیزیکوشیمیایی از قبیل اکسیژن, سختی, pH, دما به ترتیب برابر اشباع از اکسیژن, 350 dh, 7.5-8 و 29±2 درجه سانتی گراد بودند. برای اندازه گیری فاکتورهای مختلف از جمله پروتئین خام, چربی خام و خاکستر به ترتیب از دستگاه های کجلدال نیمه اتوماتیک, سوکسله تمام اتوماتیک و کوره الکتریکی در دمای 55 درجه سانتی گراد به مدت 6 ساعت, استفاده گردید. نتایج تحقیق نشان داد از نظر میزان درصد رطوبت و خاکستر لاشه ماهیان پنگوسی اختلاف معنی دار آماری وجود دارد. (p<0.05) اما هیچ گونه اختلافی در میزان درصد پروتئین خام و چربی خام لاشه در بین تیمارهای مختلف وجود ندارد(p>0.05) . نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان می دهد که جیره های غذایی مختلف بر روی کیفیت لاشه ماهیان تاثیرگذار می باشد اما ترکیبات غذایی جیره تاثیری در میزان ترکیبات لاشه ماهی ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    محمدنژادشموشکی، مجید. (1391). کیفیت لاشه ماهی پنگوسی (Pangassius hypopthalmus) تحت تاثیر جیره های غذایی مختلف. زیست شناسی جانوری، 4(4)، 45-54. SID. https://sid.ir/paper/176728/fa

    Vancouver: کپی

    محمدنژادشموشکی مجید. کیفیت لاشه ماهی پنگوسی (Pangassius hypopthalmus) تحت تاثیر جیره های غذایی مختلف. زیست شناسی جانوری[Internet]. 1391؛4(4):45-54. Available from: https://sid.ir/paper/176728/fa

    IEEE: کپی

    مجید محمدنژادشموشکی، “کیفیت لاشه ماهی پنگوسی (Pangassius hypopthalmus) تحت تاثیر جیره های غذایی مختلف،” زیست شناسی جانوری، vol. 4، no. 4، pp. 45–54، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/176728/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button