مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,964
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

687
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقدار فلزات سمی کادمیوم، کرم، سرب و جیوه در رب گوجه فرنگی در شهر اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 40 | صفحه پایان 45

چکیده

 فلزات سمی کادمیوم , کرم , سرب و جیوه به مقدار بسیار کم از طریق مواد غذایی وارد بدن انسان می شوند. یکی از منابع ورود این فلزات سمی , خوردگی دستگاههای غیر استاندارد است که در تهیه فرآورده های غذایی مورد استفاده قرار می گیرند. انحلال این فلزات در pH پایین می تواند صورت گیرد. از جمله این فرآورده های غذایی می توان رب گوجه فرنگی را نام برد که دارای pH حدود 6/4 می باشد. در این مطالعه اثر دستگاههای تولید کننده رب گوجه فرنگی بر افزایش غلظت عناصر کمیاب سمی فوق الذکر مورد بررسی قرار گرفته است.برای این منظور 50 نمونه گوجه فرنگی , 25 نمونه آب گوجه فرنگی و 61 نمونه رب گوجه فرنگی خانگی , کنسروی و موجود در سطح شهر , ابتدا به روش هضم مرطوب (با اسید نیتریک) هضم شدند. سپس محلول حاصل از نظر کادمیوم به روش جذب اتمی , سرب به روش رنگ سنجی (دی تیزون ) , کرم به روش رنگ سنجی (دی فنیل کار بازدید) و جیوه به روش اسپکتروفتومتری جذب اتمی بدون شعله (بخار سرد) تعیین مقدار شدند. نتایج حاصل از انجام این تحقیق نشان می دهد که درصد بازیابی عناصر مورد مطالعه با غلظتهای 1 و 5 میلی گرم در لیتر اضافه شده به نمونه های مختلف گوجه فرنگی بیشتر از 93% بوده است. نتایج همچنین نشان داد که غلظت Cd , Cr , Pb در کلیه نمونه های رب گوجه فرنگی خانگی از حداکثر مجاز کمتر بوده است. جیوه در کلیه نمونه های مورد مطالعه وجود نداشت که می تواند بعلت عدم حضور این عنصر بعنوان ناخالصی در ساختمان آلیاژ استیل دستگاههای مورد استفاده باشد. نتایج حاصل از آزمونهای آماری , آنالیز واریانس (ANOVA) و آزمون دانکن نشان می دهد که اختلاف معنی داری بین روشهای تهیه رب گوجه فرنگی وجود دارد که اثر دستگاههای غیر استاندارد را در افزایش غلظت این فلزات در رب گوجه فرنگی تائید می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پورمقدس، حسین، جوادی، ایرج، و اسلامیه، رضوان. (1381). بررسی مقدار فلزات سمی کادمیوم, کرم, سرب و جیوه در رب گوجه فرنگی در شهر اصفهان. مجله پزشکی بالینی ابن سینا (مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان)، 9(2 (مسلسل 24))، 40-45. SID. https://sid.ir/paper/17841/fa

    Vancouver: کپی

    پورمقدس حسین، جوادی ایرج، اسلامیه رضوان. بررسی مقدار فلزات سمی کادمیوم, کرم, سرب و جیوه در رب گوجه فرنگی در شهر اصفهان. مجله پزشکی بالینی ابن سینا (مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان)[Internet]. 1381؛9(2 (مسلسل 24)):40-45. Available from: https://sid.ir/paper/17841/fa

    IEEE: کپی

    حسین پورمقدس، ایرج جوادی، و رضوان اسلامیه، “بررسی مقدار فلزات سمی کادمیوم, کرم, سرب و جیوه در رب گوجه فرنگی در شهر اصفهان،” مجله پزشکی بالینی ابن سینا (مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان)، vol. 9، no. 2 (مسلسل 24)، pp. 40–45، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/17841/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button