Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,520
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

890
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مدل سازی و بهینه سازی مصرف آب خنک کننده در فرایند تبخیر ناگهانی چند مرحله ای شیرین سازی آب شور

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 72

چکیده

 در فرایندهای تبخیر ناگهانی چند مرحله ای شیرین سازی آب شور, بخش بزرگی از آب خوراک ورودی دور ریخته می شود. این آب در واقع آب خنک کننده برای جذب گرمای نهان از بخارآب به دست آمده از پساب شور, در تبخیر کننده بخش دفع گرما و تولید آب شیرین است. برای واحدهای صنعتی مانند پالایشگاه هایی که در کنار رودخانه ها احداث می شوند و آب خام پس از تصفیه مقدماتی و فرایندی ناگزیر به عملیات زلال سازی و تزریق مواد منعقد کننده و کمک منعقد کننده به عنوان خوراک به واحد آب شیرین کن فرستاده می شود, برگشت بیش از 50 درصد آب ورودی به رودخانه با افزایش دمایی معادل 14 °C قابل توجیه نبوده و نمونه بارزی از هدرروی به حساب می آید. در صورتی که می توان با بهره گیری از سامانه برج خنک کننده, این میزان آب خنک کننده را به صورت گردشی در فرایند به چرخش در آورد. این مقاله به مطالعه اصلاحی فرایند آب شیرین سازی یکی از پالایشگاه های کشور پرداخته است و برای نخستین بار به دست آمده مطالعات آن به مرحله اجرا در آمده است. در این پژوهش نشان داده شده است که چگونه با استخراج اطلاعات فرایندی لازم و انجام مدل سازی و شبیه سازی فرایند و با بهره گیری از معادلات و مفاهیم ترمودینامیکی پایه می توان در هر یک از سه واحد آب شیرین تبخیری موجود در یک نمونه پالایشگاه نفت تا 52 درصد به مقدار 667 m3/h آب خوراک مصرفی و به همین میزان در آب دورریز واحد صرفه جویی به عمل آورد. با انجام بهینه سازی و تغییر فرایندی نیز معادل 13 ton/h برابر با 50 درصد مصرف بخار آب هر واحد در بار نامی افزایش یافته است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جعفری نصر، محمدرضا، باختری، خسرو، و خوشرورودبارکی، عیسی. (1394). مدل سازی و بهینه سازی مصرف آب خنک کننده در فرایند تبخیر ناگهانی چند مرحله ای شیرین سازی آب شور. پژوهش های کاربردی در شیمی (پژوهش های شیمی کاربردی)، 9(1)، 59-72. SID. https://sid.ir/paper/180237/fa

    Vancouver: کپی

    جعفری نصر محمدرضا، باختری خسرو، خوشرورودبارکی عیسی. مدل سازی و بهینه سازی مصرف آب خنک کننده در فرایند تبخیر ناگهانی چند مرحله ای شیرین سازی آب شور. پژوهش های کاربردی در شیمی (پژوهش های شیمی کاربردی)[Internet]. 1394؛9(1):59-72. Available from: https://sid.ir/paper/180237/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا جعفری نصر، خسرو باختری، و عیسی خوشرورودبارکی، “مدل سازی و بهینه سازی مصرف آب خنک کننده در فرایند تبخیر ناگهانی چند مرحله ای شیرین سازی آب شور،” پژوهش های کاربردی در شیمی (پژوهش های شیمی کاربردی)، vol. 9، no. 1، pp. 59–72، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/180237/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا