مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,127
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

590
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های رشدی و اسانس گیاه مرزه (.Satureja hortensis L) با کاربرد مس و روی

صفحات

 صفحه شروع 135 | صفحه پایان 147

چکیده

 مس و روی از عناصر کم مصرف ضروری بوده و جزء فلزات سنگین طبقه بندی می شوند, بنابراین کمبود و بیش بود آن ها در خاک, موجب بازدارندگی رشد گیاهان می شود. هدف از این تحقیق, بررسی اثر غلظت های متفاوت مس و روی بر برخی از صفات مورفولوژیک, میزان اسانس و هم چنین تعیین سرنوشت این عناصر در فرآیند اسانس گیری است. آزمایش گلدانی به صورت فاکتوریل شامل مصرف خاکی مس (صفر, پنج و 25 میلی گرم بر کیلوگرم به صورت سولفات مس) و روی (صفر, 10 و 50 میلی گرم برکیلوگرم خاک به صورت سولفات روی) و برهمکنش آنها در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در شرایط گلخانه طراحی و اجرا شد. نتایج نشان داد که برهمکنش مس و روی بر وزن تر ریشه و کلروفیل (P£0.05) وزن خشک ریشه, غلظت مس و روی اندام هوایی, تفاله و آب تقطیر (P£0.01) تاثیر معنی داری داشت. با مصرف مس و روی در خاک غلظت آن ها در اندام هوایی افزایش یافت. برهمکنش منفی بین مس و روی در سطوح بالاتر اتفاق افتاده, لذا کاربرد هم زمان آنها باید با احتیاط صورت گیرد. غلظت مس و روی در تفاله و آب تقطیر تفاوتی با غلظت این عناصر در گیاه نداشت. باقی ماندن مس و روی در تفاله و آب تقطیر, حاکی از عدم انتقال عناصر به داخل اسانس بوده و کشت این گیاه در خاک های آلوده به مس و روی جهت تولید اسانس امکان پذیر می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عسگری لجایر، حمایت، متشرع زاده، بابک، ثواقبی، غلامرضا، و هادیان، جواد. (1394). بررسی ویژگی های رشدی و اسانس گیاه مرزه (.Satureja hortensis L) با کاربرد مس و روی. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، 25(4)، 135-147. SID. https://sid.ir/paper/180624/fa

    Vancouver: کپی

    عسگری لجایر حمایت، متشرع زاده بابک، ثواقبی غلامرضا، هادیان جواد. بررسی ویژگی های رشدی و اسانس گیاه مرزه (.Satureja hortensis L) با کاربرد مس و روی. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)[Internet]. 1394؛25(4):135-147. Available from: https://sid.ir/paper/180624/fa

    IEEE: کپی

    حمایت عسگری لجایر، بابک متشرع زاده، غلامرضا ثواقبی، و جواد هادیان، “بررسی ویژگی های رشدی و اسانس گیاه مرزه (.Satureja hortensis L) با کاربرد مس و روی،” دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، vol. 25، no. 4، pp. 135–147، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/180624/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button