مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,421
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

434
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر بسترهای مختلف کشت شامل ورمی کمپوست، پیت و پوست نارگیل بر خصوصیات رشد و گلدهی میخک

صفحات

 صفحه شروع 127 | صفحه پایان 136

چکیده

 به منظور بررسی اثرات بسترهای مختلف کشت شامل ورمی کمپوست, پیت و پوست نارگیل بر رشد و گلدهی میخک, آزمایشی به صورت طرح کاملا تصادفی با 10 تیمار و 8 تکرار در گلخانه شهرداری سرعین در سال 1389 انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل سطوح 20, 40 و 60 درصد از هر یک از بسترهای پیت, ورمی کمپوست و کوکوپیت به همراه شاهد بود. صفات مورد مطالعه شامل تعداد برگ, ارتفاع گیاه, قطر ساقه و قطر گل بودند. با توجه به از بین رفتن بوته ها در تیمار 60 درصد ورمی کمپوست, از داده های این تیمار در تجزیه های آماری صرف نظر شد. نتایج نشان داد که غلظت های مورد استفاده ورمی کمپوست روی شاخص های مورد مطالعه اثرات منفی دارد بطوریکه در تمام روزهای اندازه گیری, تیمارهای 20 و 40 درصد ورمی کمپوست باعث کاهش تعداد برگ, ارتفاع گیاه, قطر ساقه و قطر گل گردیدند و اختلاف معنی داری را در سطح احتمال 5 درصد با شاهد نشان داد. تیمار 20 درصد کوکوپیت بر خلاف تیمارهای 40 و 60 درصد کوکوپیت, در روی صفات تعداد برگ و ارتفاع گیاه تاثیر مثبتی از خود نشان داد. در مقایسه با شاهد, تیمار 60 درصد کوکوپیت روی قطر ساقه و گل نیز تاثیر منفی نشان داد. در حالی که تیمار 20 درصد کوکوپیت, قطر ساقه و قطر گل را نسبت به شاهد بطور معنی داری افزایش داد. تیمارهای مربوط به پیت باعث افزایش تعداد برگ شدند به طوری که تعداد برگ نهایی در تمام تیمارهای مربوط به پیت بیشتر یا مساوی شاهد بود ولی اختلاف معنی داری بین این تیمارها و شاهد وجود نداشت. در بین تیمارهای مربوط به پیت تیمار 60 درصد پیت نسبت به 20 و 40 درصد روی ساقه گل تاثیر بیشتری داشته و قطر ساقه را نسبت به شاهد افزایش داد ولی اختلاف معنی داری از لحاظ آماری بین آنها مشاهده نشد. تیمار 20 درصد پیت قطر گل را در اوایل گلدهی افزایش داد به طوریکه بزرگترین گل ها را به خود اختصاص داده بود ولی قطر نهایی گل در تیمار 40 درصد پیت بیشتر بود. در مجموع تیمارهای کوکوپیت 20 درصد و پیت 20 درصد در این آزمایش روی رشد و نمو میخک تاثیر مثبتی را نسبت به سایر تیمارها از خود نشان دادند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شهبازی، مهدی، چمنی، اسماعیل، شهبازی، منوچهر، مصطفوی، مصطفی، و پوربیرامی هیر، یونس. (1391). بررسی تاثیر بسترهای مختلف کشت شامل ورمی کمپوست, پیت و پوست نارگیل بر خصوصیات رشد و گلدهی میخک. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، 22(3)، 127-136. SID. https://sid.ir/paper/180808/fa

    Vancouver: کپی

    شهبازی مهدی، چمنی اسماعیل، شهبازی منوچهر، مصطفوی مصطفی، پوربیرامی هیر یونس. بررسی تاثیر بسترهای مختلف کشت شامل ورمی کمپوست, پیت و پوست نارگیل بر خصوصیات رشد و گلدهی میخک. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)[Internet]. 1391؛22(3):127-136. Available from: https://sid.ir/paper/180808/fa

    IEEE: کپی

    مهدی شهبازی، اسماعیل چمنی، منوچهر شهبازی، مصطفی مصطفوی، و یونس پوربیرامی هیر، “بررسی تاثیر بسترهای مختلف کشت شامل ورمی کمپوست, پیت و پوست نارگیل بر خصوصیات رشد و گلدهی میخک،” دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، vol. 22، no. 3، pp. 127–136، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/180808/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button