مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

11,337
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

724
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات مصرف روزانه بادام زمینی بر سطح چربی های خون افراد هیپرکلسترولمیک

صفحات

 صفحه شروع 377 | صفحه پایان 385

چکیده

 سابقه و هدف: هیپرکلسترولمی از عوامل مهم در ایجاد اترواسکلروز و بیماری های قلبی عروقی است. با توجه به وجود گزارش هایی مبنی بر تاثیر مفید آجیل روی پروفایل چربی در افراد سالم و به منظور تعیین اثر مصرف بادام زمینی بر پروفایل چربی در افراد هیپرکلسترولمیک همراه با رژیم معمولی, این تحقیق در بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1383 انجام گرفت.مواد و روش ها: تحقیق با طرح کارآزمایی بالینی بر روی 37 فرد واجد شرایط هیپرکلسترولمیک با میزان کلسترول خون 200 تا 300 میلی گرم در دسی لیتر با مقایسه قبل و بعد مصرف انجام شد. به این افراد به مدت 4 هفته به میزان 15 درصد کل کالری مصرفی روزانه (حدود 50 گرم) بادام زمینی داده شد. در این مطالعه از Paired t-test جهت قضاوت آماری استفاده شد.یافته ها: در این تحقیق 37 نفر با سن 43±8.6 سال شرکت کردند. میزان کلسترول از 233±29 به 215±34 میلی گرم در دسی لیتر (P<0.001), کلسترول LDL از 103±18 به 94±12 میلی گرم در دسی لیتر (P=0.001) و تری گلیسرید از 218±116 به 92±189 میلی گرم در دسی لیتر (P=0.03) کاهش یافت. همچنین نسبت های LDL-C/HDL-C از 2.07±0.18 به (P<0.001) 1.94±0.09 و Total Cholesterol/HDL-C نیز از 4.8±1.03 به (P=0.04) 4.43±0.25 کاهش نشان داد. همچنین فشار خون سیستولیک نیز از 115±15 به 109±16 میلی متر جیوه کاهش (P=0.002) یافت, اما در طی این مطالعه وزن و BMI تغییری نداشت.نتیجه گیری: به نظر می رسد که مصرف بادام زمینی همراه با رژیم معمولی و بدون توصیه خاص در افراد هیپرکلسترولمیک منجر به بهبود سطح چربی های خون بدون افزایش وزن می شود. بررسی اثرات مصرف طولانی مدت بادام زمینی در افراد هیپرکلسترولمیک در یک تحقیق تجربی با کنترل توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قدیمی نوران، مینا، کیمیاگر، سیدمسعود، میرزازاده، مجید، و ابدی، علیرضا. (1386). بررسی اثرات مصرف روزانه بادام زمینی بر سطح چربی های خون افراد هیپرکلسترولمیک. پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)، 12(5 (پی در پی 59))، 377-385. SID. https://sid.ir/paper/18095/fa

    Vancouver: کپی

    قدیمی نوران مینا، کیمیاگر سیدمسعود، میرزازاده مجید، ابدی علیرضا. بررسی اثرات مصرف روزانه بادام زمینی بر سطح چربی های خون افراد هیپرکلسترولمیک. پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)[Internet]. 1386؛12(5 (پی در پی 59)):377-385. Available from: https://sid.ir/paper/18095/fa

    IEEE: کپی

    مینا قدیمی نوران، سیدمسعود کیمیاگر، مجید میرزازاده، و علیرضا ابدی، “بررسی اثرات مصرف روزانه بادام زمینی بر سطح چربی های خون افراد هیپرکلسترولمیک،” پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)، vol. 12، no. 5 (پی در پی 59)، pp. 377–385، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18095/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button