مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

475
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

491
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثرات ژنوتیپ و محیط بر صفات مرفولوژیکی و زراعی در اکوتیپ های مختلف سیاهدانه (. Nigella sativa L)

صفحات

 صفحه شروع 108 | صفحه پایان 117

چکیده

سیاهدانه با نام علمی Nigella sativa L. یکی از گیاهان دارویی تیره Ranunculaceae است, که دانه های آن حاوی روغن, پروتئین, آلکالوئید (مثل نیجلیسین و نیجلیدین), کینون ها (مانند تیموکینون), ساپونین و اسانس فرار می باشند. تنوع ژنتیکی رکن اصلی بیش تر برنامه های اصلاحی بوده و انجام گزینش وابسته به وجود تنوع ژنتیکی مطلوب در صفات مورد بررسی می باشد. از این رو, به منظور تعیین تنوع ژنتیکی تعدادی از اکوتیپ های سیاهدانه و انتخاب بهترین اکوتیپ های گیاه دارویی سیاهدانه بومی ایران, آزمایشی در استان اردبیل به صورت طرح بلوک های کاملاً تصادفی با 4 تکرار و در دو مکان از نظر صفات مورفولوژیکی و زراعی انجام پذیرفت. نتایج تجزیه واریانس داده ها تفاوت معنی داری بین صفات مورد بررسی در هر دو مکان نشان داد, که بیانگر وجود تنوع ژنتیکی بین اکوتیپ ها و متفاوت بودن اثر مکان بر میزان عملکرد و صفات مورفولوژیک اکوتیپ های سیاهدانه است. براساس نتایج تجزیه همبستگی, صفات عملکرد بیولوژیک, تعداد برگ, تعداد انشعابات ساقه, تعداد گل و کپسول در بوته به عنوان صفات مهم و تأثیرگذار بر عملکرد دانه شناخته شده اند. در مجموع مقایسه میانگین عملکرد دانه نشان داد که اکوتیپ های کرج, اردبیل1, تاکستان, همدان و لردگان از نظر عملکرد دانه در هر دو مکان از سایر اکوتیپ ها برتر بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محب الدینی، مهدی، مهری، نرگس، و فتحی، رقیه. (1398). ارزیابی اثرات ژنوتیپ و محیط بر صفات مرفولوژیکی و زراعی در اکوتیپ های مختلف سیاهدانه (. Nigella sativa L). پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی، 11(30 )، 108-117. SID. https://sid.ir/paper/181025/fa

    Vancouver: کپی

    محب الدینی مهدی، مهری نرگس، فتحی رقیه. ارزیابی اثرات ژنوتیپ و محیط بر صفات مرفولوژیکی و زراعی در اکوتیپ های مختلف سیاهدانه (. Nigella sativa L). پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی[Internet]. 1398؛11(30 ):108-117. Available from: https://sid.ir/paper/181025/fa

    IEEE: کپی

    مهدی محب الدینی، نرگس مهری، و رقیه فتحی، “ارزیابی اثرات ژنوتیپ و محیط بر صفات مرفولوژیکی و زراعی در اکوتیپ های مختلف سیاهدانه (. Nigella sativa L)،” پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی، vol. 11، no. 30 ، pp. 108–117، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/181025/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button