مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

729
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

504
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقاله کوتاه: معرفی رقم جدید برنج «پژوهش» به روش کلاسیک با صفات فیزیکوشیمیایی مطلوب

صفحات

 صفحه شروع 122 | صفحه پایان 127

چکیده

برنج دومین محصول استراتژیک در ایران بوده و کیفیت پخت و خوراک آن برای مصرف کنندگان ایرانی اهمیت بسزائی دارد. برای بهبود عملکرد و کیفیت برنج, ابتدا تلاقی های مختلف بین ارقام آمل 3 و سپیدرود با دمسیاه مشهد و سنگ جو انجام, پس از آن, تلاقی برگشتی F1 با والد دوره ای (ارقام کیفی) صورت گرفت. پس از دو نسل تلاقی برگشتی و تهیه BC2, عمل خود تلقیحی آغاز و اداره نسل های درحال تفکیک تلاقی ها, بر اساس روش شجره ای ادامه یافت. سرانجام پس از پنج نسل خودگشنی (BC2F5) لاین اصلاحی با عملکرد بالا و کیفیت مطلوب به دست آمد. لاین های مورد نظر به همراه سه رقم شاهد (ندا, سپیدرود و سنگ طارم) در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار مورد ارزیابی مقایسه عملکرد و آزمون کیفی قرار گرفتند. نتایج بدست آمده نشان داد که لاین مورد نظر با 119 سانتی متر ارتفاع, 123 روز تا رسیدن کامل از نظر زودرسی نسبت به شاهد سنگ طارم برتری داشته و به لحاظ عملکرد نیز (6.65 تن در هکتار) در مقایسه با شاهد سنگ طارم (3650 کیلوگرم در هکتار) دارای برتری نسبتا خوبی بوده است همچنین با توجه به قرار گرفتن این لاین در گروه سنگ طارم از نظر کیفیت نیز با آن قابل رقابت می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نعمت زاده، قربانعلی، اولادی، مرتضی، کیانی، غفار، حاجی پور، عباس، و هاشمی، سیدحمیدرضا. (1393). مقاله کوتاه: معرفی رقم جدید برنج «پژوهش» به روش کلاسیک با صفات فیزیکوشیمیایی مطلوب. پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی، 6(14)، 122-127. SID. https://sid.ir/paper/181158/fa

    Vancouver: کپی

    نعمت زاده قربانعلی، اولادی مرتضی، کیانی غفار، حاجی پور عباس، هاشمی سیدحمیدرضا. مقاله کوتاه: معرفی رقم جدید برنج «پژوهش» به روش کلاسیک با صفات فیزیکوشیمیایی مطلوب. پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی[Internet]. 1393؛6(14):122-127. Available from: https://sid.ir/paper/181158/fa

    IEEE: کپی

    قربانعلی نعمت زاده، مرتضی اولادی، غفار کیانی، عباس حاجی پور، و سیدحمیدرضا هاشمی، “مقاله کوتاه: معرفی رقم جدید برنج «پژوهش» به روش کلاسیک با صفات فیزیکوشیمیایی مطلوب،” پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی، vol. 6، no. 14، pp. 122–127، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/181158/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button