مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,995
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,109
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

انتخاب گونه پروبیوتیکی مناسب برای استفاده در تولید بستنی فراسودمند (مقاله مروری)

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 56

چکیده

 زمینه و هدف: در بستنی از میان عوامل متعددی که در طول فرآیند و نگهداری (فشار اسمزی ناشی از غلظت بالای ساکارز, دمای انجماد و وجود اکسیژن هوا) و نیز مصرف (pH اسیدی معده و pH قلیایی روده), زنده مانی پروبیوتیک ها را تحت تاثیر قرار می دهند, عوامل مهم و اصلی انتخاب گردیده و مورد شبیه سازی قرار گرفت.روش بررسی: برای ارزیابی رشد و زنده مانی چهار گونه پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس, لاکتوباسیلوس کازئی, بیفیدوباکتریوم لاکتیس و بیفیدوباکتریوم لانگوم در معرض pH شبیه سازی شده معده و روده و نیز pH واسطی که طی گذر از حالت اسیدی به قلیایی به طور موقت در ابتدای روده کوچک ایجاد می شود قرار گرفته و مقاوم ترین گونه ها مشخص شدند. همچنین به منظور شبیه سازی شرایط بستنی, اثر غلظت های مختلف ساکارز وجود و عدم وجود اکسیژن و دمای پایین بر زنده مانی و رشد چهار گونه مذکور مورد آزمایش قرار گرفت و در نهایت مقاوم ترین گونه ها مشخص شدند.یافته ها: نتایج حاصل از بررسی اثر pH اسیدی و قلیایی, بر شاخص رشد چهار گونه پروبیوتیکی نشان داد که بین باکتری ها اختلاف معنی داری در سطح احتمال یک درصد وجود دارد. در غلظت های مختلف ساکارز, بیشترین رشد مربوط به لاکتوباسیلوس کازئی در غلظت های 10% و 20% می باشد. همچنین در محیط کشت حاوی سیستئین, بیشترین رشد مربوط به لاکتوباسیلوس کازئی بود. از میان چهار گونه پروبیوتیکی مورد آزمایش, لاکتوباسیلوس کازئی و بیفیدوباکتریوم لاکتیس نسبت به بقیه از مقاومت خوبی در برابر سرما برخوردار بودند.نتیجه گیری: نتایج نشان داد که لاکتوباسیلوس کازئی و بیفیدوباکتریوم لاکتیس نسبت به بقیه هم از سرعت رشد بالایی برخوردار بودند و هم مقاومت خوبی در pH شبیه سازی شده دستگاه گوارشی و شرایط شبیه سازی شده بستنی داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    همایونی راد، عزیز. (1390). انتخاب گونه پروبیوتیکی مناسب برای استفاده در تولید بستنی فراسودمند (مقاله مروری). زیست فناوری میکروبی، 3(8)، 49-56. SID. https://sid.ir/paper/181441/fa

    Vancouver: کپی

    همایونی راد عزیز. انتخاب گونه پروبیوتیکی مناسب برای استفاده در تولید بستنی فراسودمند (مقاله مروری). زیست فناوری میکروبی[Internet]. 1390؛3(8):49-56. Available from: https://sid.ir/paper/181441/fa

    IEEE: کپی

    عزیز همایونی راد، “انتخاب گونه پروبیوتیکی مناسب برای استفاده در تولید بستنی فراسودمند (مقاله مروری)،” زیست فناوری میکروبی، vol. 3، no. 8، pp. 49–56، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/181441/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button