Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,184
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

930
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر دانه کتان (بزرک) بر سطح چربی های خون

صفحات

 صفحه شروع 107 | صفحه پایان 113

چکیده

 سابقه و هدف: بزرک دانه )دانه کتان( دارای مقادیر زیادی از اسیدهای چرب امگا 3 می باشد و گمان می رود نقش مهمی در کاهش چربی های سرم داشته باشند. این مطالعه به منظور تعیین اثر آن بر روی چربی های سرم اجرا شد.مواد و روش ها: چربی خون در 56 بیمار هایپرلیپیدمیک قبل و بعد از مصرف خوراکی بزرگ )با مقدار 6 گرم در روز به صورت بیسکویت همراه با یک رژیم غذایی ساده در طی 3 ماه( اندازه گیری گردید. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون Paired- t test مورد تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: 56 بیمار ( 19 مرد و 37 زن) با میانگین سنی 56.2±6.9 مطالعه شدند. کاهش 10.2% کلسترول, 35% تری گلیسیرید, LDL %18.8 به لحاظ آماری معنی دار بود )در همه موارد (P<0.001. کاهش 1.45 درصدی سطح HDL معنی دار نبود.کاهش نسبت Chol/ HDL و هم چنین LDL/HDL نیز به لحاظ آماری معنی دار بود )به ترتیب P<0.01 و (P<0.001.نتیجه گیری: پودر بزرک همراه با رژیم ساده غذایی, سطح چربی های خون را به صورت واضحی کاهش می دهد بنابراین توصیه می شود که روزانه 6 گرم از دانه کتان )بزرک( به عنوان مکمل رژیم ساده غذایی, جهت کاهش چربی های خون استفاده شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جلالی، فرزاد، حاجیان، کریم اله، برادران، محمود، و مقدم نیا، علی اکبر. (1387). بررسی اثر دانه کتان (بزرک) بر سطح چربی های خون. پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)، 13(2 (پی در پی 62))، 107-113. SID. https://sid.ir/paper/18174/fa

    Vancouver: کپی

    جلالی فرزاد، حاجیان کریم اله، برادران محمود، مقدم نیا علی اکبر. بررسی اثر دانه کتان (بزرک) بر سطح چربی های خون. پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)[Internet]. 1387؛13(2 (پی در پی 62)):107-113. Available from: https://sid.ir/paper/18174/fa

    IEEE: کپی

    فرزاد جلالی، کریم اله حاجیان، محمود برادران، و علی اکبر مقدم نیا، “بررسی اثر دانه کتان (بزرک) بر سطح چربی های خون،” پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)، vol. 13، no. 2 (پی در پی 62)، pp. 107–113، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18174/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا