مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,300
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

770
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه تاثیر فرآیندهای خشک کردن در خلا، انجمادی، خورشیدی و مایکروویو با روش سنتی بر ویژگی های زعفران

صفحات

 صفحه شروع 213 | صفحه پایان 223

چکیده

 سابقه و هدف: زعفران از مهم ترین اقلام صادرات غیر نفتی ایران و گران ترین ادویه دنیاست. با توجه به این که خشک کردن تعیین کننده کیفیت و ارزش نهایی زعفران در بازار جهانی است, در این پژوهش روش های خشک کردن زعفران شامل آون خلا, انجمادی, مایکروویو و خورشیدی با روش سنتی مقایسه و مناسب ترین روش خشک کردن تعیین گردیده است.مواد و روش ها: در این تحقیق که به صورت تجربی انجام گرفت مزرعه ای از مناطق کشت زعفران گناباد به صورت تصادفی انتخاب و کل گل مزرعه چیده و مخلوط شد. ابتدا نمونه ها از نظر درصد اجزا گل, میزان استحصال کلاله, طول, قطر نوک, وسط و انتهای کلاله و هم چنین رطوبت, ازت تام, خاکستر کل, خاکستر نامحلول در اسید مورد بررسی قرار گرفتند. پس از کلاله گیری نمونه ها خشک شده و رطوبت, خاکستر کل, خاکستر نامحلول در اسید, عصاره محلول در آب سرد, ازت تام, فیبر خام, کروسین, سافرانال و پیکروکروسین, ویژگی های حسی )رنگ, بافت و عطر( و شمارش کلی, کلی فرم, کپک, مخمر و اشرشیا کلی آن ها در سه تکرار اندازه گیری و نتایج مورد قضاوت آماری قرار گرفت.یافته ها: عامل مولد رنگ )کروسین( روش های خورشیدی, آون خلا و مایکروویو و عالم مولد عطر )سافرانال( نمونه سنتی با تفاوت معنی داری نسبت به سایر روش ها ترجیح داده شدند (P<0.05).عامل مولد طعم )پیکروکروسین( روش های مورد مطالعه هیچ تفاوت معنی داری را نشان ندادند, ویژگی حسی رنگ خشک روش های خورشیدی, انجمادی و مایکروویو, رنگ محلول روش های خورشیدی, انجمادی و آون خلا, عطر در حالت خشک روش های خورشیدی, انجمادی و مایکروویو با تفاوت معنی داری ترجیح داده شدند (P<0.05). از نظر عطر در حالت محلول تفاوت معنی داری بین روش ها مشاهده نشد. به لحاظ ویژگی میکروبی غیر از نمونه های سنتی و انجمادی بقیه روش ها با استاندارد ملی ایران مطابقت داشتند.نتیجه گیری: گرچه هر چهار روش مورد مطالعه در جایگاه والاتری نسبت به روش خشک کردن سنتی قرار داشتند, ولی به نظر می رسد روش خورشیدی یک روش مناسب برای خشک کردن زعفران در مناطق روستایی باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مظلومی، محمدتقی، تسلیمی، اقدس، جمشیدی، اسماعیل، عاطفی، محسن، حاج سیدجوادی، نسرین، کمیلی فنود، رزیتا، سیداحمدیان، فریبا، فلاحت پیشه، حمیدرضا، چوبدار، نیلوفر، هادیان، زهرا، گلستان، بنفشه، و شفیقی، سیدعلی. (1387). مقایسه تاثیر فرآیندهای خشک کردن در خلا, انجمادی, خورشیدی و مایکروویو با روش سنتی بر ویژگی های زعفران. پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)، 13(3 (پی در پی 63))، 213-223. SID. https://sid.ir/paper/18222/fa

    Vancouver: کپی

    مظلومی محمدتقی، تسلیمی اقدس، جمشیدی اسماعیل، عاطفی محسن، حاج سیدجوادی نسرین، کمیلی فنود رزیتا، سیداحمدیان فریبا، فلاحت پیشه حمیدرضا، چوبدار نیلوفر، هادیان زهرا، گلستان بنفشه، شفیقی سیدعلی. مقایسه تاثیر فرآیندهای خشک کردن در خلا, انجمادی, خورشیدی و مایکروویو با روش سنتی بر ویژگی های زعفران. پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)[Internet]. 1387؛13(3 (پی در پی 63)):213-223. Available from: https://sid.ir/paper/18222/fa

    IEEE: کپی

    محمدتقی مظلومی، اقدس تسلیمی، اسماعیل جمشیدی، محسن عاطفی، نسرین حاج سیدجوادی، رزیتا کمیلی فنود، فریبا سیداحمدیان، حمیدرضا فلاحت پیشه، نیلوفر چوبدار، زهرا هادیان، بنفشه گلستان، و سیدعلی شفیقی، “مقایسه تاثیر فرآیندهای خشک کردن در خلا, انجمادی, خورشیدی و مایکروویو با روش سنتی بر ویژگی های زعفران،” پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)، vol. 13، no. 3 (پی در پی 63)، pp. 213–223، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18222/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button