مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,286
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

796
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

توانایی کال زایی و باززایی در دو رقم پیاز سفید کاشان و قرمز ری با استفاده از کشت نوک ریشه در شرایط درون شیشه ای

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 53

چکیده

 این مطالعه جهت بررسی تاثیر محیط کشت و ژنوتیپ روی کال زایی و باززایی دو رقم پیاز خوراکی از طریق کشت نوک ریشه انجام گرفت. برای کال زایی, ریز نمونه های نوک ریشه گیاهچه های استریل دو روزه (به طول 1 تا 3 میلی متری) روی چهار محیط کشت (1 میلی گرم در لیتر 2,4-D؛ 0.5 میلی گرم در لیتر 2,4-D؛ 0.5 میلی گرم در لیتر 2,4-D به همراه 0.5 میلی گرم در لیتر kinetin, 1 میلی گرم در لیتر 2,4-D به همراه 1میلی گرم در لیتر kinetin) در شرایط تاریکی قرار گرفتند. واکشت نمونه ها بعد از 4 هفته انجام و سپس کال های تولیدی به مدت 4 هفته در محیط کشت جنین زایی و پس از تشکیل جنین, 8 هفته در محیط باززایی گیاه قرار داده شدند. نتایج حاصل نشان داد که درصد کال زایی به طور معنی داری تحت تاثیر نوع رقم و محیط کشت قرار گرفت, اما اثر متقابل این دو عامل بر درصد کال زایی معنی دار نبود. درصد باززایی گیاه و تعداد جنین در هر کال به طور معنی داری تحت تاثیر رقم قرار داشت, اما نوع محیط کشت و اثر متقابل این دو عامل روی درصد باززایی گیاه و تعداد جنین در هر کال معنی دار نبود. درصد کال جنین زا به طور معنی داری تحت تاثیر رقم بوده اما نوع محیط کشت روی درصد کال جنین زا تاثیر معنی داری نداشت. رقم سفید کاشان نسبت به رقم قرمز ری از درصد کال زایی, درصد باززایی گیاه, تعداد جنین در هر کال, درصد کال جنین زای بالاتری برخوردار بوده و در محیط کشت شامل ترکیبات هورمونی 2,4-D و kinetin برای کال زایی, استفاده از 0.5 میلی گرم در لیتر 2,4-D و 0.5 میلی گرم بر لیتر kinetin می تواند مفید باشد. با توجه به درصد کال زایی, جنین زایی و درصد باززایی گیاه, رقم سفید کاشان و محیط کشت حاوی 0.5 میلی گرم در لیتر 2,4-D نسبت به بقیه محیط کشت ها, مناسب تر تشخیص داده شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گوراوانچی، آیسان، موسوی زاده، سیدعلی، مطلبی آذر، علیرضا، و رشیدی، ورهرام. (1389). توانایی کال زایی و باززایی در دو رقم پیاز سفید کاشان و قرمز ری با استفاده از کشت نوک ریشه در شرایط درون شیشه ای. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، 4(16)، 43-53. SID. https://sid.ir/paper/182559/fa

    Vancouver: کپی

    گوراوانچی آیسان، موسوی زاده سیدعلی، مطلبی آذر علیرضا، رشیدی ورهرام. توانایی کال زایی و باززایی در دو رقم پیاز سفید کاشان و قرمز ری با استفاده از کشت نوک ریشه در شرایط درون شیشه ای. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)[Internet]. 1389؛4(16):43-53. Available from: https://sid.ir/paper/182559/fa

    IEEE: کپی

    آیسان گوراوانچی، سیدعلی موسوی زاده، علیرضا مطلبی آذر، و ورهرام رشیدی، “توانایی کال زایی و باززایی در دو رقم پیاز سفید کاشان و قرمز ری با استفاده از کشت نوک ریشه در شرایط درون شیشه ای،” اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، vol. 4، no. 16، pp. 43–53، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182559/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button