مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,543
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

627
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر محصول قبلی و مقدار کود شیمیایی فسفر بر عملکرد و اجزای عملکرد برنج (.Oryza sativa L) رقم شیرودی

صفحات

 صفحه شروع 889 | صفحه پایان 904

چکیده

 استفاده از تناوب زراعی مناسب می تواند راهکار مناسبی جهت کاهش مصرف کودهای شیمیایی و افزایش پایداری سیستم های کشت برنج باشد. بدین منظور, آزمایشی به صورت کرت های خردشده در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در ایستگاه تحقیقاتی برنج تنکابن واقع در استان مازندران انجام شد. کشت قبلی به عنوان عامل اصلی در دو سطح (شبدر برسیم و آیش (شاهد)) و مقدار کود فسفره به عنوان عامل فرعی در پنج سطح (صفر, 25, 50, 75 و 100 کیلوگرم در هکتار از منبع سوپر فسفات تریپل) بودند. در مرحله رسیدگی دانه, عملکرد و اجزای عمکرد و همچنین غلظت فسفر دانه مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که عملکرد برنج در صورت کشت آن پس از شبدر (7566.3 کیلوگرم در هکتار) به طور معنی داری (0.05>p) بیشتر از کشت پس از آیش (6465.1 کیلوگرم در هکتار) بود. کشت شبدر برسیم قبل از برنج سبب افزایش معنی دار تعداد خوشه در مترمربع و تعداد دانه در خوشه گردید, در حالی که اثر معنی داری بر وزن هزار دانه نداشت. با افزایش مصرف فسفر از صفر به 75 کیلوگرم در هکتار, عملکرد شلتوک به طور معنی داری (30.49 درصد) افزایش یافت, اما مصرف بیشتر از 75 کیلوگرم در هکتار فسفر اثر معنی داری نداشت. همچنین, کاربرد کود فسفر به میزان 75 کیلوگرم در هکتار سبب افزایش معنی دار تعداد خوشه در مترمربع (20.5 درصد), تعداد دانه پر در خوشه (12.93 درصد), زیست توده (22.05 درصد), غلظت فسفر دانه (14.95 درصد) و مقدار فسفر جذب شده در دانه (49.2 درصد) نسبت به عدم مصرف کود فسفر شد. با توجه به نتایج این آزمایش, حداکثر عملکرد برنج با کشت شبدر برسیم قبل از برنج و مصرف 75 کیلوگرم فسفر در هکتار به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عباسیان، ابوذر، و امین پناه، هاشم. (1396). اثر محصول قبلی و مقدار کود شیمیایی فسفر بر عملکرد و اجزای عملکرد برنج (.Oryza sativa L) رقم شیرودی. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، 11(4 (پیاپی 44) )، 889-904. SID. https://sid.ir/paper/182594/fa

    Vancouver: کپی

    عباسیان ابوذر، امین پناه هاشم. اثر محصول قبلی و مقدار کود شیمیایی فسفر بر عملکرد و اجزای عملکرد برنج (.Oryza sativa L) رقم شیرودی. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)[Internet]. 1396؛11(4 (پیاپی 44) ):889-904. Available from: https://sid.ir/paper/182594/fa

    IEEE: کپی

    ابوذر عباسیان، و هاشم امین پناه، “اثر محصول قبلی و مقدار کود شیمیایی فسفر بر عملکرد و اجزای عملکرد برنج (.Oryza sativa L) رقم شیرودی،” اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، vol. 11، no. 4 (پیاپی 44) ، pp. 889–904، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182594/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button