مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

709
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

175
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

واکنش عملکرد و اجزای عملکرد نخود زراعی (.Cicer arietinum L) به کاربرد باکتری های افزاینده رشد گیاه و کود شیمیایی نیتروژن در شرایط دیم

صفحات

 صفحه شروع 775 | صفحه پایان 790

چکیده

 به منظور بررسی اثر باکتری های افزاینده رشد بر عملکرد و اجزای عملکرد چهار رقم نخود در شرایط دیم ایلام, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 94-1393در ایستگاه مرکز تحقیقات کشاورزی سرابله اجرا گردید. فاکتورهای آزمایشی شامل چهار رقم نخود (هاشم, آزاد و آرمان و یک توده محلی) و مخلوط باکتری های افزاینده رشد و کود شیمیایی نیتروژن شامل: 1- عدم مصرف باکتری های افزاینده رشد و کود شیمیایی نیتروژن, 2- 10 کیلوگرم کود نیتروژن, 3- 20 کیلوگرم کود نیتروژن, 4- آزوسپیریلوم برازیلنس+عدم مصرف کود شیمیایی نیتروژن, 5- آزوسپیریلوم برازیلنس+10 کیلوگرم کود شیمیایی نیتروژن, 6- آزوسپیریلوم برازیلنس+20 کیلوگرم کود شیمیایی نیتروژن, 7- ازتوباکتر کروکوم +عدم مصرف کود شیمیایی نیتروژن, 8- ازتوباکتر کروکوم +10 کیلوگرم کود شیمیایی نیتروژن و 9- ازتوباکتر کروکوم +20 کیلوگرم کود شیمیایی نیتروژن در نظر گرفته شدند. اثر برهمکنش رقم در باکتری های افزاینده رشد مختلف بر تعداد غلاف در بوته, تعداد دانه در بوته, وزن صد دانه, عملکرد دانه, عملکرد بیولوژیک, ارتفاع بوته و پروتئین دانه و معنی دار بود به طوری که واکنش ارقام تلقیح شده با ازتوباکتر و آزوسپیریلوم معنی دار و استفاده از این باکتری های افزاینده رشد موجب افزایش تمامی صفات مورد مطالعه گردید. بیشترین عملکرد دانه در رقم آزاد و تلقیح با آزوسپیریلوم + 10 کیلوگرم کود شیمیایی نیتروژن با میانگین 1533 کیلوگرم در هکتار و کمترین عملکرد دانه در رقم محلی و عدم تلقیح با میانگین 529 کیلوگرم در هکتار به دست آمد که نسبت به تیمار شاهد 65.5 درصد افزایش نشان داد. در این پ‍ژوهش ارقام هاشم و آزاد واکنش بهتری به آزوسپیریلوم و ارقام آرمان و محلی واکنش بهتری به ازتوباکتر از خود نشان دادند. با توجه به نتایج به دست آمده در این پژوهش, رقم آزاد نخود و تلقیح آن با آزوسپیریلوم + 10 کیلوگرم کود شیمیایی نیتروژن جهت حصول حداکثر عملکرد در شرایط دیم و مناطق مشابه می تواند مد نظر قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرزایی، امیر، ناصری، رحیم، میری، سیدمحمدتراب، سلیمانی فرد، عباس، و فتحی، امین. (1396). واکنش عملکرد و اجزای عملکرد نخود زراعی (.Cicer arietinum L) به کاربرد باکتری های افزاینده رشد گیاه و کود شیمیایی نیتروژن در شرایط دیم. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، 11(4 (پیاپی 44) )، 775-790. SID. https://sid.ir/paper/182599/fa

    Vancouver: کپی

    میرزایی امیر، ناصری رحیم، میری سیدمحمدتراب، سلیمانی فرد عباس، فتحی امین. واکنش عملکرد و اجزای عملکرد نخود زراعی (.Cicer arietinum L) به کاربرد باکتری های افزاینده رشد گیاه و کود شیمیایی نیتروژن در شرایط دیم. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)[Internet]. 1396؛11(4 (پیاپی 44) ):775-790. Available from: https://sid.ir/paper/182599/fa

    IEEE: کپی

    امیر میرزایی، رحیم ناصری، سیدمحمدتراب میری، عباس سلیمانی فرد، و امین فتحی، “واکنش عملکرد و اجزای عملکرد نخود زراعی (.Cicer arietinum L) به کاربرد باکتری های افزاینده رشد گیاه و کود شیمیایی نیتروژن در شرایط دیم،” اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، vol. 11، no. 4 (پیاپی 44) ، pp. 775–790، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182599/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button