مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

465
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

567
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر غلظت های نمک طعام بر برخی ویژگی های مورفولوژیک و فیزیولوژیک سه گونه سالیکورنیا (Salicornia spp. ) در شرایط کشت بدون خاک

صفحات

 صفحه شروع 269 | صفحه پایان 286

چکیده

 به منظور مقایسه پاسخ های مورفولوژیک و فیزیولوژیک سه گونه سالیکورنیا به غلظت های کلرید سدیم, آزمایشی به صورت گلخانه ای انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل پنج غلظت نمک کلرید سدیم (5, 100, 200, 400 و 600 میلی مول بر لیتر) و سه گونه سالیکورنیا (Salicornia persica, S. perspolitanaوS. bigelovii) بودند. نتایج نشان داد که اثرات ساده شوری و گونه بر صفات پرولین, گلیسین بتائین, کربوهیدرات ها, کلروفیل a وb, محتوای نسبی آب, پتانسیل اسمزی در شاخسار, وزن خشک و وزن تر معنی دار بودند. همچنین, برهمکنش شوری و گونه بر صفات پرولین, گلیسین بتائین, کربوهیدرات ها, کلروفیل a وb, پتانسیل اسمزی شاخسار, وزن خشک و وزن تر معنی دار معنی دار شد. غلظت کربوهیدرات ها تا 400 میلی مول 70 تا 80 درصد افزایش و در 600 میلی مول بین 5 % تا 13% کاهش یافت. افزایش غلظت نمک تا 600 میلی مول باعث افزایش غلظت پرولین و گلیسین بتائین شد. پتانسیل اسمزی نیز با افزایش سطوح شوری از 3 تا 4 برابر منفی تر شد. محتوای کلروفیل های a و b تا 600 میلی مول کاهش یافتند. همچنین, در غلظت 200 میلی مول نمک در هر 3 گونه, وزن تر و وزن خشک به طور معنی دار, 2 تا 3 برابر نسبت به شاهد افزایش و در 600 میلی مول نمک وزن تر و وزن خشک حدود 60% تا 65% کاهش پیدا کردند. در مجموع, نتایج نشان داد که با افزایش غلظت نمک در محیط ریشه, هر سه گونه با تجمع پرولین و گلیسین بتائین و از طریق کاهش پتانسیل اسمزی, در غلظت های بالای نمک زنده ماندند. گونه S. bigelovii در 600 میلی مول نمک بیشترین تجمع سدیم و کمترین تجمع عناصر پتاسیم, کلسیم و منیزیم را داشت. از طرف دیگر گونه S. perspolitana در 600 میلی مول نمک بیشترین تجمع عناصر پتاسیم, کلسیم و منیزیم را داشته و از نظر تجمع اسمولیت ها در سطوح شوری نسبت به سایر گونه ها برتری نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طیبی، بهروز، و قنبری، احمد. (1398). تاثیر غلظت های نمک طعام بر برخی ویژگی های مورفولوژیک و فیزیولوژیک سه گونه سالیکورنیا (Salicornia spp. ) در شرایط کشت بدون خاک. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، 13(2 (پیاپی 50) )، 269-286. SID. https://sid.ir/paper/182618/fa

    Vancouver: کپی

    طیبی بهروز، قنبری احمد. تاثیر غلظت های نمک طعام بر برخی ویژگی های مورفولوژیک و فیزیولوژیک سه گونه سالیکورنیا (Salicornia spp. ) در شرایط کشت بدون خاک. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)[Internet]. 1398؛13(2 (پیاپی 50) ):269-286. Available from: https://sid.ir/paper/182618/fa

    IEEE: کپی

    بهروز طیبی، و احمد قنبری، “تاثیر غلظت های نمک طعام بر برخی ویژگی های مورفولوژیک و فیزیولوژیک سه گونه سالیکورنیا (Salicornia spp. ) در شرایط کشت بدون خاک،” اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، vol. 13، no. 2 (پیاپی 50) ، pp. 269–286، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182618/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا