مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

794
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

557
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مقادیر مختلف پتاسیم بر عملکرد و شاخص های رشد سیب زمینی در شرایط آب و هوایی مشهد

صفحات

 صفحه شروع 341 | صفحه پایان 355

چکیده

 به منظور بررسی اثر مقادیر مختلف پتاسیم بر عملکرد غده و شاخص های رشد سیب زمینی آزمایشی در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی (مشهد) در سال زراعی 90-1389 انجام شد. در این تحقیق از اکسید پتاسیم (K2O) در سطوح 0, 90, 180 و 270 کیلوگرم در هکتار استفاده شد. با افزایش میزان پتاسیم عملکرد غده سیب زمینی به طور معنی داری افزایش یافت. در تیمارهای مصرف 0, 90, 180 و 270 کیلوگرم اکسید پتاسیم در هکتار عملکرد غده به ترتیب 18.9, 21.59, 22.26 و 24.94 تن در هکتار بود. افزایش مصرف پتاسیم باعث بالا رفتن وزن خشک کل (TDM), وزن خشک ساقه, برگ, ریشه و غده, شاخص سطح برگ (LAI), دوام سطح برگ (LAD), سرعت رشد محصول (CGR) و سرعت جذب خالص (NAR) سیب زمینی شد. مصرف 270 کیلوگرم در هکتار اکسید پتاسیم, بیشترین ماده خشک گیاه (835 گرم در مترمربع( و عدم مصرف پتاسیم کمترین ماده خشک گیاهی (778 گرم در مترمربع( را تولید نمود. حداکثر ماده خشک ساقه در 1800 درجه روز رشد (GDD), حداکثر ماده خشک ریشه در1600 GDD , حداکثر ماده خشک برگ در 1500GDD و حداکثر ماده خشک غده در2300 GDD  به دست آمد. حداکثر وزن خشک ساقه 324.86 گرم در مترمربع, حداکثر وزن خشک برگ 171 گرم در متر مربع, حداکثر وزن خشک ریشه 26.1 گرم در مترمربع و حد اکثر وزن خشک غده 500 گرم در متر مربع در تیمار مصرف 270 کیلوگرم در هکتار پتاسیم به دست آمد. بیشترین مقدار LAD در تیمار 270 کیلوگرم در هکتار اکسید پتاسیم به میزان 309.37 متر مربع بر درجه روز رشد و در 1600GDD تولید شد. به طور کلی, نتایج نشان داد که مصرف اکسید پتاسیم باعث بهبود روند تغییرات کلیه شاخص های رشد در سیب زمینی گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سبحانی، علیرضا، و حمیدی، حسن. (1392). اثر مقادیر مختلف پتاسیم بر عملکرد و شاخص های رشد سیب زمینی در شرایط آب و هوایی مشهد. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، 7(3 (27))، 341-355. SID. https://sid.ir/paper/182690/fa

    Vancouver: کپی

    سبحانی علیرضا، حمیدی حسن. اثر مقادیر مختلف پتاسیم بر عملکرد و شاخص های رشد سیب زمینی در شرایط آب و هوایی مشهد. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)[Internet]. 1392؛7(3 (27)):341-355. Available from: https://sid.ir/paper/182690/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا سبحانی، و حسن حمیدی، “اثر مقادیر مختلف پتاسیم بر عملکرد و شاخص های رشد سیب زمینی در شرایط آب و هوایی مشهد،” اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، vol. 7، no. 3 (27)، pp. 341–355، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182690/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا