مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

945
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

531
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی ویژگی های کمی و کیفی کشت مخلوط ذرت و خلرتحت تاثیر کودهای آلی، زیستی و شیمیایی

صفحات

 صفحه شروع 363 | صفحه پایان 382

چکیده

 کشت مخلوط محصولات علوفه ای و استفاده تلفیقی از کودهای آلی و شیمیایی از اهمیت خاصی برخوردار می باشد. به منظور بررسی صفات کمی و کیفی کشت مخلوط ذرت و خلرتحت تاثیر کودهای آلی, زیستی و شیمیایی آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در مزرعه یالیان قزوین در دو سال زراعی 1392 و 1393 انجام شد. سطوح کشت شامل: ذرت خالص, کشت مخلوط ذرت وافزایشی خلر (25% تراکم خلر خالص), کشت مخلوط ذرت و افزایشی خلر (50% تراکم خلر خالص) و خلر خالص, سطوح کودی شامل: شیمیایی (پایه و سرک), کود دامی گاوی (پایه) و مرغی سرک, کود دامی گاوی (پایه) و شیمیایی سرک و کود دامی گاوی (پایه) و شیمیایی (سرک و محلول پاشی), در سه تیمار اخیر به همراه تلقیح بذر ذرت و خلر با ازتوباکتر و استفاده از مایکوریز در بستر کشت بودند. نتایج نشان داد که بیشترین میزان علوفه ذرت با عملکرد 84230 کیلوگرم در هکتار از تیمار ذرت خلر 50%دامی شیمیایی تولید گردید. کشت مخلوط یک روش مناسب برای تولید محصول است و کمیت تولید را نسبت به کشت های خالص افزایش می دهد. بیشترین میزان علوفه خلر با عملکرد 46020 کیلوگرم در هکتار به دلیل نفوذ بیشتر نور درکانوپی و عدم رقابت با ذرت, از تیمارخلر خالص دامی- شیمیایی تولید شد. بیشترین میزان کربوهیدرات از تیمار ذرت خالص شیمیایی- شیمیایی با میانگین 30.59درصد, بیشترین میزان پروتئین خام با میانگین 24.75 درصد از تیمار خلر خالص شیمیایی حاصل شد. بیشترین قابلیت هضم ماده خشک و علوفه ای با کیفیت بالاتر با میانگین 68.08 درصد از تیمار ذرت خلر 25% دامی-شیمیایی به دست آمد. کشت مخلوط وکاربرد توام کود های شیمیایی و آلی سبب بهبود کمی و کیفی عملکرد علوفه گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شاهباقی، محمد، ولدآبادی، سیدعلیرضا، دانشیان، جهانفر، شیرانی راد، امیرحسین، و سیف زاده، سعید. (1396). ارزیابی ویژگی های کمی و کیفی کشت مخلوط ذرت و خلرتحت تاثیر کودهای آلی, زیستی و شیمیایی. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، 11(2 (پیاپی 42) )، 363-382. SID. https://sid.ir/paper/182794/fa

    Vancouver: کپی

    شاهباقی محمد، ولدآبادی سیدعلیرضا، دانشیان جهانفر، شیرانی راد امیرحسین، سیف زاده سعید. ارزیابی ویژگی های کمی و کیفی کشت مخلوط ذرت و خلرتحت تاثیر کودهای آلی, زیستی و شیمیایی. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)[Internet]. 1396؛11(2 (پیاپی 42) ):363-382. Available from: https://sid.ir/paper/182794/fa

    IEEE: کپی

    محمد شاهباقی، سیدعلیرضا ولدآبادی، جهانفر دانشیان، امیرحسین شیرانی راد، و سعید سیف زاده، “ارزیابی ویژگی های کمی و کیفی کشت مخلوط ذرت و خلرتحت تاثیر کودهای آلی, زیستی و شیمیایی،” اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، vol. 11، no. 2 (پیاپی 42) ، pp. 363–382، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182794/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button