مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

852
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

555
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تنوع ژنتیکی 65 ژنوتیپ سیب زمینی با استفاده از تجزیه عامل ها و خوشه ای

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 95

چکیده

 65 ژنوتیپ سیب زمینی در طی دو سال (87-1386) با ارقام آگریا, دراگا و مارفونا به عنوان شاهد بر اساس طرح آماری آگمنت با سه بلوک در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اردبیل به منظور بررسی تنوع ژنتیکی آنها کشت گردید. در طی دوره رشد و پس از برداشت, صفات تعداد روز تا غده زایی, طول دوره رشد, تعداد ساقه اصلی در بوته, ارتفاع بوته, تعداد و وزن غده کل و قابل فروش در بوته, عملکرد غده قابل فروش و درصد ماده خشک اندازه گیری شد. نتایج تجزیه واریانس صفات نشان داد که بین ژنوتیپ ها از لحاظ صفات تعداد ساقه اصلی در بوته, ارتفاع بوته, تعداد و وزن غده کل و قابل فروش در بوته, عملکرد غده قابل فروش, تعداد روز تا غده زایی و درصد ماده خشک اختلاف معنی داری وجود دارد. صفات تعداد ساقه اصلی در بوته, ارتفاع بوته, تعداد و وزن غده کل و قابل فروش در بوته, عملکرد غده قابل فروش دارای تنوع بالا و صفات تعداد روز تا غده زایی و درصد ماده خشک دارای تنوع نسبتا بالایی بودند. تجزیه خوشه ای 65 ژنوتیپ را به چهار گروه تقسیم کرد. گروه سوم با 5 ژنوتیپ (ارقام کایزر, لوکا, کنبک و ساتینا و کلون پیشرفته 9-397007) از تعداد و وزن غده کل و قابل فروش در بوته, عملکرد غده قابل فروش بالایی نسبت به میانگین کل و شاهدها برخوردار بودند. در تجزیه عامل ها, 4 عامل مستقل از هم مجموعا 73.49 درصد از تنوع را توجیه نمودند. عامل اول, عامل عملکرد و اجزا آن (صفات عملکرد غده قابل فروش, تعداد و وزن غده کل و قابل فروش در بوته), عامل دوم, عامل ساختاری (صفات ارتفاع بوته و تعداد ساقه اصلی در بوته), عامل سوم, عامل کیفی (درصد ماده خشک) و عامل چهارم, عامل فنولوژی (صفت تعداد روز تا غده زایی) نام گذاری شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسن پناه، داوود. (1393). تنوع ژنتیکی 65 ژنوتیپ سیب زمینی با استفاده از تجزیه عامل ها و خوشه ای. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، 8(1 (29))، 83-95. SID. https://sid.ir/paper/182821/fa

    Vancouver: کپی

    حسن پناه داوود. تنوع ژنتیکی 65 ژنوتیپ سیب زمینی با استفاده از تجزیه عامل ها و خوشه ای. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)[Internet]. 1393؛8(1 (29)):83-95. Available from: https://sid.ir/paper/182821/fa

    IEEE: کپی

    داوود حسن پناه، “تنوع ژنتیکی 65 ژنوتیپ سیب زمینی با استفاده از تجزیه عامل ها و خوشه ای،” اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، vol. 8، no. 1 (29)، pp. 83–95، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182821/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button