مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,627
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

579
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین زمان مناسب نشاکاری برنج (.Oryza sativa L) رقم طارم محلی در کشت دوم در مازندران

صفحات

 صفحه شروع 991 | صفحه پایان 1006

چکیده

 نشاکاری در زمان مناسب یکی از عوامل اصلی موفقیت در تولید برنج در کشت دوم می باشد. به منظور تعیین مناسب ترین زمان نشاکاری برای کشت دوم برنج رقم طارم محلی در مازندران, آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه کشاورزی واقع در شهرستان آمل در سال زراعی 1393 اجرا گردید. تیمارهای آزمایش شامل 24 تاریخ کاشت از 7 تیر تا 14 شهریور به فواصل سه روز بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که بین تاریخ های مختلف نشاکاری در تمامی صفات زراعی و عملکرد دانه تفاوت معنی داری در سطح احتمال یک درصد وجود داشت. با تاخیر در تاریخ نشا, تعداد دانه پوک در خوشه افزایش و سایر صفات زراعی و عملکرد دانه کاهش یافتند. بیشترین عملکرد دانه با میانگین 3975.2 کیلوگرم در هکتار در تاریخ نشای 10 تیر حاصل شد که می تواند ناشی از افزایش اجزای عملکردی نظیر تعداد کل دانه (80.3 عدد), تعداد دانه پر در خوشه (72 عدد) و تعداد خوشه در بوته (18.3 عدد خوشه) در این تاریخ نشا باشد. کمترین عملکرد دانه نیز با میانگین 38.5 کیلوگرم در هکتار در تاریخ کاشت 14 شهریور به دست آمد. نشاکاری زودهنگام سبب کاهش تعداد روز تا مراحل مختلف فنولوژیکی (روز تا پنجه دهی, روز تا 50 درصد گلدهی و روز تا رسیدگی) گردید. در عین حال, تاخیر در نشاکاری سبب افزایش تعداد روز تا وقوع مراحل نموی و کاهش عملکرد دانه نیز گردید. تاریخ های نشاکاری 7 تا 19 تیر به علت وجود درجه حرارت و تشعشعات مناسب و همچنین عدم وقوع بارندگی شدید, سبب افزایش عملکرد دانه برنج شد. با توجه به نتایج این تحقیق, به نظر می رسد دوره زمانی 7 تا 19 تیر, مناسب ترین زمان نشاکاری برای کشت دوم برنج رقم طارم محلی در شرایط آب و هوایی آمل باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسماعیل زاده، مجید، نیک نژاد، یوسف، فلاح آملی، هرمز، و خیری، نوراله. (1395). تعیین زمان مناسب نشاکاری برنج (.Oryza sativa L) رقم طارم محلی در کشت دوم در مازندران. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، 10(4 (پیاپی 40) )، 991-1006. SID. https://sid.ir/paper/182879/fa

    Vancouver: کپی

    اسماعیل زاده مجید، نیک نژاد یوسف، فلاح آملی هرمز، خیری نوراله. تعیین زمان مناسب نشاکاری برنج (.Oryza sativa L) رقم طارم محلی در کشت دوم در مازندران. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)[Internet]. 1395؛10(4 (پیاپی 40) ):991-1006. Available from: https://sid.ir/paper/182879/fa

    IEEE: کپی

    مجید اسماعیل زاده، یوسف نیک نژاد، هرمز فلاح آملی، و نوراله خیری، “تعیین زمان مناسب نشاکاری برنج (.Oryza sativa L) رقم طارم محلی در کشت دوم در مازندران،” اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، vol. 10، no. 4 (پیاپی 40) ، pp. 991–1006، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182879/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button