مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

653
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

602
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط فنولوژی و صفات فیزیولوژیک با عملکرد دانه کلزا در خراسان شمالی

صفحات

 صفحه شروع 1007 | صفحه پایان 1024

چکیده

 مهم ترین صفات فنولوژیک و فیزیولوژیک موثر بر افزایش عملکرد کلزا با اجرای آزمایشی در سال 1394-1393در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار روی20 رقم کلزا در مزرعه تحقیقاتی مجتمع آموزش عالی شیروان واقع در خراسان شمالی تعیین شدند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که بین ارقام برای کلیه صفات از لحاظ آماری تفاوت معنی دار وجود داشت. بیشترین عملکرد دانه با 513.56 گرم در متر مربع به رقم هیبرید تراویتا تعلق داشت که با ارقام کودیاک, L72, SW102 و بیلبائو تفاوت معنی دار نداشت. کمترین عملکرد به رقم شیرالی با 344.41 گرم در متر مربع به دست آمد که با ارقام زرفام و ساری گل نیز تفاوت معنی داری نداشت. بین عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک, تعداد خورجین در بوته, تعداد دانه در خورجین, وزن دانه, شاخص برداشت, تعداد روزهای تا ساقه دهی, تا شروع گل دهی, تا پایان گل دهی, تا شروع تشکیل غلاف, تا پایان تشکیل غلاف و تا رسیدگی فیزیولوژیک, همچنین شروع پر شدن دانه, سرعت پر شدن دانه و ارتفاع بوته همبستگی مثبت و معنی دار و بین عملکرد و دوره پر شدن دانه, تعداد روزهای تا سبز شدن و تا مرحله رزت همبستگی منفی و معنی دار وجود داشت. بر اساس رگرسیون گام به گام, عملکرد دانه به عنوان متغیر وابسته و بقیه صفات به عنوان متغیرهای مستقل وارد مدل گردیدند. اثرات مستقیم و مثبت شاخص برداشت و عملکرد بیولوژیک و همچنین اثر غیر مستقیم مثبت عملکرد بیولوژیک روی تعداد خورجین در بوته, و اثر غیر مستقیم مثبت تعداد خورجین در بوته روی شاخص برداشت نشان داد که این صفات از اجزای قابل اعتماد برای انتخاب ژنوتیپ های با عملکرد بالا به شمار می روند.نتایج تجزیه ضرایب مسیر برای وزن و تعداد دانه در واحد سطح نشان داد که وزن و تعداد دانه اجزای مهمی در تعیین عملکرد دانه هستند که البته تاثیر تعداد دانه در واحد سطح بزرگ تر است. سرعت پر شدن دانه در تعیین وزن دانه از دوام پر شدن دانه موثرتر بود. تجزیه رگرسیون نیز نشان داد که به ازای یک درجه سلسیوس افزایش دما در دوره پر شدن دانه, طول این دوره 1.54 روز کاهش و سرعت پر شدن دانه به میزان 0.007 میلی گرم بر دانه در روز افزایش پیدا می کند. به ازای افزایش هر روز دوام پر شدن دانه, سرعت پر شدن دانه به میزان 0.004 میلی گرم بر دانه در روز کاهش یافت. به طورکلی از نظر سرعت و دوام پر شدن دانه بین 20 رقم کلزای مورد مطالعه, تنوع ژنتیکی وجود داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فروغی، عباس، بیابانی، عباس، راحمی کاریزکی، علی، و رسام، قربانعلی. (1395). ارتباط فنولوژی و صفات فیزیولوژیک با عملکرد دانه کلزا در خراسان شمالی. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، 10(4 (پیاپی 40) )، 1007-1024. SID. https://sid.ir/paper/182883/fa

    Vancouver: کپی

    فروغی عباس، بیابانی عباس، راحمی کاریزکی علی، رسام قربانعلی. ارتباط فنولوژی و صفات فیزیولوژیک با عملکرد دانه کلزا در خراسان شمالی. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)[Internet]. 1395؛10(4 (پیاپی 40) ):1007-1024. Available from: https://sid.ir/paper/182883/fa

    IEEE: کپی

    عباس فروغی، عباس بیابانی، علی راحمی کاریزکی، و قربانعلی رسام، “ارتباط فنولوژی و صفات فیزیولوژیک با عملکرد دانه کلزا در خراسان شمالی،” اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، vol. 10، no. 4 (پیاپی 40) ، pp. 1007–1024، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182883/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button