مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,056
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

583
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی منابع نوسان قیمت تولید کننده محصولات کشاورزی (مطالعه موردی گوشت گوساله و ماکیان)

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 97

چکیده

 این تحقیق به بررسی منابع نوسان قیمت تولید کننده داخلی محصولات کشاورزی می پردازد. یافته های حاضر از آن جهت که به شناسایی و معرفی منابع نوسان قیمت گوشت گوساله و ماکیان (به عنوان مواردی از منابع تامین پروتئین) می پردازد, حایز اهمیت است. برای این منظور, از اطلاعات سالانه (86 - 1380) مربوط به گوشت گوساله و ماکیان, به عنوان مطالعه موردی استفاده شده است. روش به کار رفته بر پایه مدل شناسایی منابع نوسان لیفرت طراحی شده است که از قیمت های داخلی و جهانی و نرخ ارز و نرخ های تعرفه وارداتی استفـاده می کنـد. نتـایج حاصل موید آن است که در بازار گوشت گوساله طی سال های 82 - 1380 و 86 - 1384 تغییرات نرخ تعرفه و طی سال های 84 - 1382 قیمت های جهانی بیشترین سهم را در نوسان قیمت داخلی داشته است. در بازار گوشت ماکیان طی سال های 83 - 1380 و 86 - 1385 تغییرات نرخ تعرفه بیشترین سهم را در نوسان قیمت داخلی داشته است و قیمت های جهانی طی سال های 85 - 1383 این نقش را ایفا نموده است. هم چنین, انتقال ناقص تغییرات قیمت های تجاری که عمدتا نه به جهت سیاست گذاری بلکه به خاطر زیر ساخت بازار توسعه نیافته است نیز در ایجاد نوسانات موثر هستند. بدین ترتیب استنباط می شود که مهم ترین منابع نوسان, قیمت های جهانی و نرخ های تعرفه می باشند. کشور ایران پذیرنده قیمت های جهانی است ولیکن می تواند بر تغییرات نرخ تعرفه موثر باشد, باید راه کاری اساسی و بلند مدت در این راستا مشخص شود و لازمه این کار پرهیز از روزمرگی در سیاست گذاری های تعرفه ای و نگاهی اصولی به مبحث نرخ گذاری است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

اردی بازار، هانیه، و مقدسی، رضا. (1388). شناسایی منابع نوسان قیمت تولید کننده محصولات کشاورزی (مطالعه موردی گوشت گوساله و ماکیان). اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، 3(11)، 83-97. SID. https://sid.ir/paper/182915/fa

Vancouver: کپی

اردی بازار هانیه، مقدسی رضا. شناسایی منابع نوسان قیمت تولید کننده محصولات کشاورزی (مطالعه موردی گوشت گوساله و ماکیان). اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)[Internet]. 1388؛3(11):83-97. Available from: https://sid.ir/paper/182915/fa

IEEE: کپی

هانیه اردی بازار، و رضا مقدسی، “شناسایی منابع نوسان قیمت تولید کننده محصولات کشاورزی (مطالعه موردی گوشت گوساله و ماکیان)،” اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، vol. 3، no. 11، pp. 83–97، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182915/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا