مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

891
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

531
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر میکوریز و فسفر با مصرف سالیسیلیک اسید بر برخی صفات ذرت

صفحات

 صفحه شروع 657 | صفحه پایان 667

چکیده

 اثر کودهای بیولوژیک و شیمیایی به همراه مصرف سالیسیلیک اسید بر خصوصیات زراعی ذرت طی آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی بروجرد در سال 1391 مورد ارزیابی قرار گرفت. فاکتورهای آزمایش شامل 3 سطح کود فسفر (صفر, 100 و 150 کیلوگرم در هکتار), 2 سطح کود بیولوژیک (میکوریز) (تلقیح بذر و عدم تلقیح بذر) و 2 سطح سالیسیلیک اسید (0.5 و 1میلی مولار) بودند. نتایج نشان داد که میان صفات تعداد دانه در ردیف, وزن صد دانه, عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک اختلاف معنی داری در سطوح کود فسفر و میکوریز به دست آمد, در حالت تلقیح بذور با میکوریز عملکرد دانه به مقدار 8412 کیلوگرم در هکتار به دست آمد که 24% بیشتر از تیمار عدم تلقیح بذور بود. سالیسیلیک اسید تاثیر معنی داری بر تعداد دانه در ردیف, وزن صد دانه, عملکرد دانه, عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت داشت.با مصرف 1 میلی مولار سالیسیلیک اسید عملکرد دانه به مقدار 8316 کیلوگرم در هکتار حاصل شد که 24% بیشتر از تیمار عدم مصرف بود. اثر متقابل فسفر و میکوریز بر تعداد دانه در ردیف, وزن صد دانه, عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک معنی دار بودند. اثر متقابل سالیسیلیک اسید و فسفر و اثر متقابل سه گانه تیمارهای آزمایش نیز تنها بر عملکرد دانه معنی دار بود. نتایج این بررسی نشان داد که سالیسیلیک اسید و میکوریز می توانند عملکرد دانه را از طریق تولید بوته های قوی تر گیاهی و بهبود اجزای عملکرد, افزایش دهند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طاهری اشترینانی، فدرا، و فتحی، امین. (1395). تاثیر میکوریز و فسفر با مصرف سالیسیلیک اسید بر برخی صفات ذرت. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، 10(3 (پیاپی 39) )، 657-667. SID. https://sid.ir/paper/182944/fa

    Vancouver: کپی

    طاهری اشترینانی فدرا، فتحی امین. تاثیر میکوریز و فسفر با مصرف سالیسیلیک اسید بر برخی صفات ذرت. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)[Internet]. 1395؛10(3 (پیاپی 39) ):657-667. Available from: https://sid.ir/paper/182944/fa

    IEEE: کپی

    فدرا طاهری اشترینانی، و امین فتحی، “تاثیر میکوریز و فسفر با مصرف سالیسیلیک اسید بر برخی صفات ذرت،” اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، vol. 10، no. 3 (پیاپی 39) ، pp. 657–667، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182944/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button