مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

674
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

638
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات مکمل اسید اسکوربیک، ویتامین E و بتائین بر عملکرد، پاسخ ایمنی و فراسنجه های خونی در جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 201 | صفحه پایان 211

چکیده

 به منظور بررسی اثرات ویتامین های C, E و بتائین بر عملکرد, پاسخ ایمنی و فراسنجه های خونی, آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 6 تیمار و 5 تکرار و 30 قطعه جوجه گوشتی در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: شاهد (بدون افزودنی), اسید ا سکوربیک, ویتامین E, بتائین, ویتامین E به همراه بتائین و اسید اسکوربیک به همراه ویتامین E و بتائین (افزودنی ها) به جیره پایه بودند.در طول آزمایش صفات وزن, خوراک مصرفی, افزایش وزن, ضریب تبدیل غذایی و تلفات اندازه گیری شدند. در سن 35 روزگی جهت بررسی هورمون های T3 و T4 از هر تکرار دو پرنده انتخاب و از هر پرنده 2 میلی لیتر خون گرفته شد و پس از جداسازی سرم با استفاده کیت های مربوطه میزان هورمون های فوق اندازه گیری شد. در سن 28 روزگی عیار آنتی بادی علیه گلبول قرمز گوسفند (SRBC) و همچنین ایمنوگلوبولین های G و M مورد بررسی قرار گرفت. وزن زنده, خوراک مصرفی و ضریب تبدیل خوراک در سنین مختلف تحت تاثیر استفاده از افزودنی ها قرار نگرفت. تیمار اسید اسکوربیک, ویتامین E و بتائین ماندگاری و شاخص تولید بالاتری نسبت به سایر تیمارها داشت. ولی, اختلاف آن با گروه شاهد معن د ار نبود و با گروه های تغذیه شده با ویتامین E, بتائین و ویتامین E اختلاف معنی داری داشت (0.05>p). عیار آنتی بادی علیه گلبول قرمز گوسفند و همچنین ایمنوگلوبولین های G و M, درصد هماتوکریت و هورمون های T3 و T4 نیز تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. در نتیجه مکمل های مصرفی هیچ تاثیر معنی داری بر فاکتورهای مربوط به رشد, فراسنجه های خونی و همچنین ایمنی هومورال جوجه های گوشتی نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    معتمدی، سیدمحمد. (1395). بررسی اثرات مکمل اسید اسکوربیک, ویتامین E و بتائین بر عملکرد, پاسخ ایمنی و فراسنجه های خونی در جوجه های گوشتی. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، 10(3 (پیاپی 39) )، 201-211. SID. https://sid.ir/paper/182982/fa

    Vancouver: کپی

    معتمدی سیدمحمد. بررسی اثرات مکمل اسید اسکوربیک, ویتامین E و بتائین بر عملکرد, پاسخ ایمنی و فراسنجه های خونی در جوجه های گوشتی. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)[Internet]. 1395؛10(3 (پیاپی 39) ):201-211. Available from: https://sid.ir/paper/182982/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحمد معتمدی، “بررسی اثرات مکمل اسید اسکوربیک, ویتامین E و بتائین بر عملکرد, پاسخ ایمنی و فراسنجه های خونی در جوجه های گوشتی،” آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، vol. 10، no. 3 (پیاپی 39) ، pp. 201–211، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182982/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button