مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

698
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

554
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین مقادیر بتاکاروتن و ویتامین A سرم و کبد گوسفندان کشتارشده در کشتارگاه اهواز در فصول مختلف سال

صفحات

 صفحه شروع 213 | صفحه پایان 224

چکیده

 به دلیل نقش ویژه ویتامین A در بافت ها و اعضاء مختلف بدن, در شرایط کمبود آن نشانه های بالینی متنوعی مشاهده می گردد. به علاوه, در مواردی که کمبود مرزی این ویتامین بدون حضور نشانه های بالینی مشهود مطرح است ‎, کاهش بهره وری همچون ناباروری پدید می آید. در مطالعه حاضر تغییرات فصلی بتاکاروتن و ویتامین A سرم و کبد گوسفندان کشتارشده در کشتارگاه اهواز مورد بررسی قرار گرفته است. در فاصله آبان ماه سال 1392 لغایت تیر ماه سال 1393 در مجموع 360 راس گوسفند نمونه گیری شدند.برای اندازه گیری فاکتورهای فوق از روش اسپکتروفتومتری استفاده گردید. نتایج با استفاده از آزمون تی (t-test) مورد تحلیل آماری قرار گرفت. میانگین و خطای استاندارد غلظت بتاکاروتن و ویتامین A سرم و کبد به ترتیب1.5 ±209.9 و 0.9±98 میکروگرم در دسی لیتر و 0.4±19.8 و 0.8±32.3 میکروگرم در گرم تعیین گردید. اگرچه غلظت مواد اندازه گیری شده در بین دو گروه سنی مختلف (گوسفندانی که فقط دندان شیری داشتند و گوسفندان دارای حداقل یک عدد دندان بالغ) اختلاف آماری معنی دار نداشت, اما میزان سرمی و کبدی ویتامین A در بین دو جنس واجد تفاوت آماری معنی داری بود (p<0.05), به نحوی که مقدار سرمی ویتامین A در جنس نر بیشتر از ماده و مقدار کبدی آن در جنس ماده بیشتر از گوسفندان نر تعیین گردید. همچنین غلظت ویتامین A سرم در بین دو فصل اختلاف آماری معنی داری را نشان داد (p<0.05). در فصل گرم مقدار این فاکتور بیشتر از فصل معتدل بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هدایت، نگار، قدردان مشهدی، علیرضا، شهریاری، علی، و زارعی، مهدی. (1395). تعیین مقادیر بتاکاروتن و ویتامین A سرم و کبد گوسفندان کشتارشده در کشتارگاه اهواز در فصول مختلف سال. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، 10(3 (پیاپی 39) )، 213-224. SID. https://sid.ir/paper/182986/fa

    Vancouver: کپی

    هدایت نگار، قدردان مشهدی علیرضا، شهریاری علی، زارعی مهدی. تعیین مقادیر بتاکاروتن و ویتامین A سرم و کبد گوسفندان کشتارشده در کشتارگاه اهواز در فصول مختلف سال. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)[Internet]. 1395؛10(3 (پیاپی 39) ):213-224. Available from: https://sid.ir/paper/182986/fa

    IEEE: کپی

    نگار هدایت، علیرضا قدردان مشهدی، علی شهریاری، و مهدی زارعی، “تعیین مقادیر بتاکاروتن و ویتامین A سرم و کبد گوسفندان کشتارشده در کشتارگاه اهواز در فصول مختلف سال،” آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، vol. 10، no. 3 (پیاپی 39) ، pp. 213–224، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182986/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button