مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

881
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

537
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثرات جیره های غذایی با سطوح مختلف انرژی قابل متابولیسم بر عملکرد مرغ های تخم گذار

صفحات

 صفحه شروع 359 | صفحه پایان 365

چکیده

 این مطالعه جهت ارزیابی اثرات جیره های با سطوح مختلف انرژی بر عملکرد مرغ های تخم گذار انجام گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با تعداد 256 قطعه مرغ تخم گذار سویه تجاری های - لاینW-36  در 4 تیمار و 4 تکرار (با تعداد 16 قطعه مرغ تخم گذار در هر تکرار) انجام شد. تیمارها شامل جیره (1) با سطح انرژی توصیه شده توسط NRC سال 1994 (شاهد), جیره (2) با سطح انرژی قابل متابولیسم 10 درصد بیشتر از انرژی قابل متابولیسم توصیه شده توسط NRC سال 1994, جیره (3) با سطح انرژی 10 درصد کمتر از انرژی قابل متابولیسم توصیه شده توسط NRC سال 1994 و جیره (4) با سطح انرژی قابل متابولیسم 15 درصد کمتر از انرژی قابل متابولیسم توصیه شده توسط NRC سال 1994 بود که به مدت 10 هفته (از سن 41 تا 51 هفتگی) مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج حاصله نشان داد که میزان خوراک مصرفی بین تیمارها اختلاف معنی داری داشته است (P<0.05) بیشترین میزان خوراک مصرفی (130.5 گرم) مربوط به جیره (4) با سطح انرژی قابل متابولیسم 15 درصد کمتر از مقدار توصیه شده توسط NRC سال 1994 مشاهده گردید. بین تیمارها از لحاظ هزینه های غذایی نیز تفاوت معنی داری مشاهده گردید (P<0.05) کمترین هزینه خوراک به ازای هر کیلوگرم تخم مرغ تولیدی (5705 ریال) را از لحاظ عددی جیره (4) با سطح انرژی قابل متابولیسم 15 درصد کمتر از انرژی توصیه شده توسط NRC به خود اختصاص داد. تفاوت معنی داری در خصوص صفات تخم مرغ در بین تیمارهای مختلف آزمایشی مشاهده نگردید. نتیجه گیری می شود که استفاده از جیره (4) با سطح انرژی قابل متابولیسم 15 درصد کمتر از انرژی قابل متابولیسم توصیه شده توسط NRC در مرغ های تخم گذار بدون تاثیر بر روی صفات تخم مرغ, می تواند باعث کاهش هزینه های تغذیه ای گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوبخت، علی، حسن زاده، حمیدرضا، و مهدوی، سامان. (1388). ارزیابی اثرات جیره های غذایی با سطوح مختلف انرژی قابل متابولیسم بر عملکرد مرغ های تخم گذار. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، 3(1)، 359-365. SID. https://sid.ir/paper/183035/fa

    Vancouver: کپی

    نوبخت علی، حسن زاده حمیدرضا، مهدوی سامان. ارزیابی اثرات جیره های غذایی با سطوح مختلف انرژی قابل متابولیسم بر عملکرد مرغ های تخم گذار. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)[Internet]. 1388؛3(1):359-365. Available from: https://sid.ir/paper/183035/fa

    IEEE: کپی

    علی نوبخت، حمیدرضا حسن زاده، و سامان مهدوی، “ارزیابی اثرات جیره های غذایی با سطوح مختلف انرژی قابل متابولیسم بر عملکرد مرغ های تخم گذار،” آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، vol. 3، no. 1، pp. 359–365، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/183035/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button