مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,224
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

517
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه هیستوپاتولوژیکی ضایعات قلبی و پیاز آئورتی ماهی قزل آلای رنگین کمان در سیستم های پرورشی مختلف

صفحات

 صفحه شروع 565 | صفحه پایان 578

چکیده

 ضایعات قلبی و عروقی یکی از مهم ترین عوامل بروز تلفات در سیستم های مختلف پرورشی ماهیان قزل آلای رنگین کمان به شمار می رود. هدف از این مطالعه, مقایسه میزان و شدت بروز ضایعات پاتولوژیک قلب و پیاز آئورتی ماهیان قزل آلای رنگین کمان در سیستم های پرورشی گسترده, نیمه متراکم و متراکم بود. بدین منظور تعداد 10 نمونه ماهی قزل آلای رنگین کمان از 7 گروه وزنی (کمتر از 90 گرم, 90 تا 300 گرم, 300 تا 500 گرم, 500 تا 1000 گرم, 1 تا 3 کیلوگرم, 3 تا 5 کیلوگرم و بالاتر از 5 کیلوگرم) و در کل 210 نمونه از سه مزرعه واقع در منطقه هراز و اسپیران در اطراف شهر تبریز به صورت تصادفی صید و نسبت به تهیه نمونه از قلب و پیاز آئورتی آنها اقدام شد. در تحقیقات میدانی سن, جنس, میزان تلفات, تراکم ذخیره سازی, نوع غذا و فاکتورهای فیزیکی - شیمیایی آب نیز مورد توجه قرار گرفت. از نمونه های اخذ شده مقاطع آسیب شناسی با رنگ آمیزی معمول هماتوکسیلین - ائوزین تهیه گردید. از لحاظ آسیب شناسی بافتی 47 ماهی نر و 73 ماهی ماده دچار ضایعات قلبی عروقی بودند که 29 مورد متعلق به سیستم پرورشی گسترده, 41 مورد متعلق به سیستم پرورشی نیمه متراکم و 50 مورد متعلق به سیستم پرورشی متراکم بود. ادم و پرخونی در لایه اسفنجی عضلات دهلیز و بطن, تغییرات ملایم تا شدید دژنراتیو تارهای عضلانی, تغییرات آماسی ملایم تا شدید, آسیب جزیی تا شدید دیواره عروق, تشکیل ترومبوز, نکروز و فیبروز عمده ترین تغییرات پاتولوژیکِ قابل مشاهده بودند. در هر سه سیستم پرورشی گسترده, نیمه متراکم و متراکم با افزایش سن ماهیان بر میزان شدت ضایعات نیز افزوده می شد. میزان بروز ضایعات و شدت آنها از وزن 500 گرم به بعد (دوران بلوغ) کاملا معنی دار بود (P<0.05). بروز این تغییرات در سیستم پرورشی مدار بسته در مقایسه با دو سیستم دیگر در حد بالایی معنی دار بود ((P<0.05. بین جنس نر و ماده نیز از لحاظ تغییرات فوق اختلاف معنی دار وجود داشت (P<0.05).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عرب زاده، پیام، جلالی جعفری، بهیار، مهاجری، داریوش، و سهرابی حق دوست، ایرج. (1388). مطالعه هیستوپاتولوژیکی ضایعات قلبی و پیاز آئورتی ماهی قزل آلای رنگین کمان در سیستم های پرورشی مختلف. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، 3(3)، 565-578. SID. https://sid.ir/paper/183165/fa

    Vancouver: کپی

    عرب زاده پیام، جلالی جعفری بهیار، مهاجری داریوش، سهرابی حق دوست ایرج. مطالعه هیستوپاتولوژیکی ضایعات قلبی و پیاز آئورتی ماهی قزل آلای رنگین کمان در سیستم های پرورشی مختلف. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)[Internet]. 1388؛3(3):565-578. Available from: https://sid.ir/paper/183165/fa

    IEEE: کپی

    پیام عرب زاده، بهیار جلالی جعفری، داریوش مهاجری، و ایرج سهرابی حق دوست، “مطالعه هیستوپاتولوژیکی ضایعات قلبی و پیاز آئورتی ماهی قزل آلای رنگین کمان در سیستم های پرورشی مختلف،” آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، vol. 3، no. 3، pp. 565–578، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/183165/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button