مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,020
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

752
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات آنتی اکسیدانی عصاره چای سبز در برابر سمیت کبدی ایزونیازید در موش صحرایی

صفحات

 صفحه شروع 1221 | صفحه پایان 1231

چکیده

 بیماری سل هم چنان به عنوان یک مساله بهداشت عمومی در سراسر جهان مطرح است. ایزونیازید که به عنوان یک آنتی بیوتیک به طور معمول برای درمان بیماری سل مورد استفاده قرار می گیرد, یک عامل توکسیک قوی برای کبد به شمار می رود. هدف از این مطالعه, ارزیابی اثرات آنتی اکسیدانی عصاره چای سبز در مقابل سمیت کبدی ایزونیازید در موش صحرایی می باشد. موش های صحرایی نر ویستار به طور تصادفی در موش ها به طور تصادفی به 4 گروه 10 سری شامل: 1- گروه شاهد سالم 2- گروه سالم تیمار با عصاره 3- گروه داروی سمی و 4- گروه تیمار با عصاره و داروی سمی تقسیم شدند. از زمان شروع آزمایش تا پایان 8 هفته در گروه های 2 و 4 از محلول عصاره 1.5% برای نوشیدن استفاده شد. در اواسط دوره آزمایش (هفته های چهارم و پنجم آزمایش) به گروه های 3 و 4 داروی ایزونیازید روزانه و به میزان 50 mg/kg به صورت داخل صفاقی تزریق گردید. در پایان دوره آزمایش, ماحصل پراکسیداسیون لیپیدی (مالون دی آلدئید), فعالیت سوپراکسید دسموتاز, کاتالاز, گلوتاتیون پراکسیداز و گلوتاتیون ردوکتاز جهت ارزیابی استرس اکسیداتیو در هموژنات بافت کبد مورد سنجش قرار گرفت. گروه ها توسط آزمون آماری‏ آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی با هم مقایسه گردیدند. سطح معنی داری p<0.05 در نظر گرفته شد. عصاره چای سبز به طور معنی داری میزان پراکسیداسیون لیپیدی را کاهش و سطوح آنتی اکسیدان ها را در موش های تیمار شده با ایزونیازید افزایش داد. بررسی حاضر نشان داد که اثرات محافظتی عصاره چای سبز در آسیب اکسیداتیو کبدی ناشی از ایزونیازید, ممکن است با خواص آنتی اکسیدانی و زدایندگی رادیکال آزاد آن مرتبط باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهاجری، داریوش، دوستار، یوسف، و رحمانی، جعفر. (1390). بررسی اثرات آنتی اکسیدانی عصاره چای سبز در برابر سمیت کبدی ایزونیازید در موش صحرایی. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، 5(2 (پیاپی 18))، 1221-1231. SID. https://sid.ir/paper/183226/fa

    Vancouver: کپی

    مهاجری داریوش، دوستار یوسف، رحمانی جعفر. بررسی اثرات آنتی اکسیدانی عصاره چای سبز در برابر سمیت کبدی ایزونیازید در موش صحرایی. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)[Internet]. 1390؛5(2 (پیاپی 18)):1221-1231. Available from: https://sid.ir/paper/183226/fa

    IEEE: کپی

    داریوش مهاجری، یوسف دوستار، و جعفر رحمانی، “بررسی اثرات آنتی اکسیدانی عصاره چای سبز در برابر سمیت کبدی ایزونیازید در موش صحرایی،” آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، vol. 5، no. 2 (پیاپی 18)، pp. 1221–1231، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/183226/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا