مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

801
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

581
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر ال-کارنیتین و نوع چربی بر خصوصیات لاشه و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 493 | صفحه پایان 502

چکیده

 در این تحقیق 240 قطعه جوجه نـر یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با 6 تیمار و 4 تکرار و 10 قطعه جوجه سویه راس 308 در هر تکرار استـفاده شد. طول دوره پرورش 42 روز بود. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- جیره حاوی 5 درصد چربی گیاهی (جیره فاقد ال-کارنیتین), 2- جیره حاوی 5 درصد چربی گیاهی و 300 میلی گرم ال-کارنیتین, 3- جیره حاوی 5 درصد چربی حیوانی (جیره فاقد ال-کارنیتین), 4- جیره حاوی 5 درصد چربی حیوانی و 300 میلی گرم ال-کارنیتین, 5- جیره حاوی مخلوط چربی گیاهی و حیوانی (به نسبت مساوی 2.5 درصد) فاقد ال-کارنیتین, 6- جیره حاوی مخلوط چربی گیاهی و حیوانی (به نسبت مساوی 2.5 درصد) با 300 میلی گرم ال-کارنیتین بود. تیمار حاوی چربی حیوانی و ال-کارنیتین باعث افزایش وزن جوجه ها در دوره رشد و کل دوره شد. از طرف دیگر افزودن ال-کارنیتین در جیره باعث افزایش وزن نسبی لاشه قابل طبخ, سینه و ران در جوجه ها و باعث کاهش چربی حفره بطنی شد. هم چنین تیمارهای حاوی ال-کارنیتین باعث افزایش وزن قلب, بورس, تیموس و طحال شدند. افزودن ال-کارنیتین در جیره تاثیر معنی داری بر میزان گلوکز, پروتئین, آلبومین و گلوبولین نداشت. افزودن ال-کارنیتین در جیره تاثیر معنی داری بر پاسخ جوجه ها بر علیه واکسن نیوکاسل در 32 روزگی داشت ولی تاثیر معنی داری نسبت به پاسخ جوجه ها علیه واکسن نیوکاسل در 42 روزگی نداشت. با توجه به نتایج تحقیق اخیر می توان گفت افزودن ال-کارنیتین در جیره جوجه های گوشتی تاثیر به سزایی بر عملکرد و سیستم ایمنی آن ها دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    پارسائی مهر، خسرو، چراغی، حبیب، حسین زاده، سعید، افروزیه، محمد، و احمدی نقدهی، عباسعلی. (1393). تاثیر ال-کارنیتین و نوع چربی بر خصوصیات لاشه و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، 8(2 (پیاپی 30))، 493-502. SID. https://sid.ir/paper/183299/fa

    Vancouver: کپی

    پارسائی مهر خسرو، چراغی حبیب، حسین زاده سعید، افروزیه محمد، احمدی نقدهی عباسعلی. تاثیر ال-کارنیتین و نوع چربی بر خصوصیات لاشه و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)[Internet]. 1393؛8(2 (پیاپی 30)):493-502. Available from: https://sid.ir/paper/183299/fa

    IEEE: کپی

    خسرو پارسائی مهر، حبیب چراغی، سعید حسین زاده، محمد افروزیه، و عباسعلی احمدی نقدهی، “تاثیر ال-کارنیتین و نوع چربی بر خصوصیات لاشه و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی،” آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، vol. 8، no. 2 (پیاپی 30)، pp. 493–502، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/183299/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا