مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

723
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

482
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر سطوح مختلف مولتی آنزیم بر عملکرد و میزان بقا ماهیان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) پرواری

صفحات

 صفحه شروع 1103 | صفحه پایان 1110

چکیده

 به منظور مطالعه تاثیر سطوح مختلف مکمل مولتی آنزیم بر روی فراسنجه های افزایش طول کل و وزن بدن, مقدار غذای مصرفی, نرخ بقای ماهی و ضریب تبدیل غذایی ماهیان قزل آلای رنگین کمان پرواری بر پایه طرح کاملا تصادفی با 2000 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان پرواری به وزن 5±150 گرم, پایه ریزی و اجرا شد. بدین منظور چهار جیره غذایی متفاوت از لحاظ سطوح مختلف مکمل مولتی آنزیم (شاهد, 0.5, 1 و 1.5 کیلوگرم مولتی آنزیم کمین + فیتاز در یک تن خوراک) برای ماهیان تنظیم و مورد استفاده قرار گرفت. تجزیه و تحلیل آماری در مورد میانگین افزایش طول کل و وزن بدن (رشد مطلق), مقدار غذای مصرفی, نرخ بقای ماهی و ضریب تبدیل غذایی به صورت دوره ای (هر 10 روز یکبار) به مدت 40 روز انجام شد. نتایج تجزیه واریانس در مورد صفت خوراک مصرفی نشان داد که اثر تیمار (جیره آزمایشی) بین سطوح مختلف مکمل مولتی آنزیم روی صفت خوراک معنی دار نبود ( .(p>0.05در طی این بررسی مقدار ضریب تبدیل غذایی و میزان بقا بر اساس آزمون آماری خی دو ,(Chi square) در سطح α=0.05, تفاوت بین گروه های تحت مطالعه, معنی دار نبود. بر اساس آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه (One way Analyse of Variance) در سطح α=0.05 تفاوت بین میانگین وزن ماهیان و نیز طول آنها در گروه های تحت مطالعه در هیچکدام از مقاطع زمانی اندازه گیری شده معنی دار نبود. با توجه به تاثیر نوع و غلظت مولتی آنزیم مصرفی در پاسخ مثبت و منفی حیوان, لذا با در نظر گرفتن نتایج فوق, می توان عنوان نمود که نوع و یا غلظت مولتی آنزیم کمین مورد استفاده در ماهیان قزل آلای رنگین کمان مناسب نمی باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرتضوی تبریزی، سیدجاوید، نجاتی، مسعود، نوتاش، شهاب، و میرزایی، حمید. (1390). بررسی تاثیر سطوح مختلف مولتی آنزیم بر عملکرد و میزان بقا ماهیان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) پرواری. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، 5(1 (پیاپی 17))، 1103-1110. SID. https://sid.ir/paper/183315/fa

    Vancouver: کپی

    مرتضوی تبریزی سیدجاوید، نجاتی مسعود، نوتاش شهاب، میرزایی حمید. بررسی تاثیر سطوح مختلف مولتی آنزیم بر عملکرد و میزان بقا ماهیان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) پرواری. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)[Internet]. 1390؛5(1 (پیاپی 17)):1103-1110. Available from: https://sid.ir/paper/183315/fa

    IEEE: کپی

    سیدجاوید مرتضوی تبریزی، مسعود نجاتی، شهاب نوتاش، و حمید میرزایی، “بررسی تاثیر سطوح مختلف مولتی آنزیم بر عملکرد و میزان بقا ماهیان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) پرواری،” آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، vol. 5، no. 1 (پیاپی 17)، pp. 1103–1110، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/183315/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا