مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

763
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

711
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر محدودیت غذایی بر غلظت سرمی گلوکز، تری آسیل گلیسرول، بتاهیدروکسی بوتیرات، اسیدهای چرب غیراستریفیه و اوره در میش های آبستن

صفحات

 صفحه شروع 1083 | صفحه پایان 1092

چکیده

 محدودیت غذایی در میش های آبستن, عاملی است که به صورت خواسته یا ناخواسته سلامتی جنین در حال رشد را تهدید می کند. هدف از این مطالعه بررسی اثر محدودیت غذایی بر غلظت سرمی گلوکز, تری آسیل گلیسرول, اسیدهای چرب غیراستریفیه, بتاهیدروکسی بوتیرات و اوره در گوسفندان قزل (بومی آذربایجان) در هشت هفته آخر آبستنی بود. الگوی طرح مورد استفاده اسپلیت پلات در زمان و تعداد نمونه مورد بررسی 14 راس میش بود. پس از آماده سازی و سازگاری دام ها و استفاده از جیره فلاشینگ, در خارج از فصل زایش همزمان سازی فحلی توسط سیدر گوسفندی ایجاد شد. القا آبستنی به صورت جفت گیری طبیعی انجام گرفت. در هفته چهارم آبستنی, نمونه اولیه اخذ (P0) و سپس گوسفندان به گروه های شاهد (T2) و تیمار محدودیت غذایی (T1) تقسیم بندی شدند. در دوره های مختلف آبستنی P1) تا (P3 نیز نمونه گیری انجام و غلظت سرمی هر یک از پارامترهای اشاره شده اندازه گیری شد. نتایج این مطالعه نشان داد که علی رغم ایجاد محدودیت غذایی به میزان 27.5-16.5%, این محدودیت اثر معنی داری بر غلظت سرمی گلوکز و تری آسیل گلیسرول نداشت ولی از همین لحاظ تفاوت آماری معنی دار در مقایسه میانگین غلظت سرمی بتاهیدروکسی بوتیرات, اسیدهای چرب غیراستریفیه و اوره وجود دارد (.(p<0.05 محدودیت غذایی در تعدادی از دام های مورد مطالعه کتوز ملایم تا متوسط ایجاد کرد. بنابراین, در محدودیت غذایی متعاقب فلاشینگ غذایی در ابتدای آبستنی, میش های آبستن با استفاده از ذخیره چربی و گلوکونئوژنز اقدام به حفظ هومئوستاز گلوکز و ادامه روند آبستنی می نمایند, در حدی که از 10 راس دام گروه تیمار محدودیت غذایی تنها یک راس میش در انتهای آبستنی سقط کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رضاپور، علی، تقی نژادرودبنه، مهدی، و اسدنسب، غلامرضا. (1390). اثر محدودیت غذایی بر غلظت سرمی گلوکز, تری آسیل گلیسرول, بتاهیدروکسی بوتیرات, اسیدهای چرب غیراستریفیه و اوره در میش های آبستن. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، 5(1 (پیاپی 17))، 1083-1092. SID. https://sid.ir/paper/183317/fa

    Vancouver: کپی

    رضاپور علی، تقی نژادرودبنه مهدی، اسدنسب غلامرضا. اثر محدودیت غذایی بر غلظت سرمی گلوکز, تری آسیل گلیسرول, بتاهیدروکسی بوتیرات, اسیدهای چرب غیراستریفیه و اوره در میش های آبستن. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)[Internet]. 1390؛5(1 (پیاپی 17)):1083-1092. Available from: https://sid.ir/paper/183317/fa

    IEEE: کپی

    علی رضاپور، مهدی تقی نژادرودبنه، و غلامرضا اسدنسب، “اثر محدودیت غذایی بر غلظت سرمی گلوکز, تری آسیل گلیسرول, بتاهیدروکسی بوتیرات, اسیدهای چرب غیراستریفیه و اوره در میش های آبستن،” آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، vol. 5، no. 1 (پیاپی 17)، pp. 1083–1092، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/183317/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button