مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,229
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,047
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی روغن دانه و پروتئین دانه دو رقم کلزا و ارتباط آن با عملکرد روغن دانه و عملکرد پروتئین دانه

صفحات

 صفحه شروع 295 | صفحه پایان 314

چکیده

 به منظور بررسی اثر تنش آب و مقادیر مختلف نیتروژن بر درصد روغن دانه, درصد پروتئین دانه و ارتباط آنها با عملکرد روغن دانه و عملکرد پروتئین دانه در کلزا, آزمایش های مزرعه ای به صورت فاکتوریل اسپلیت پلات در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در دو سال زراعی 1384 و 1385 در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج انجام شد. در این بررسی, دو رقم به نام های زرفام و مودنا در سه رژیم آبیاری (آبیاری پس از 40, 60 و 80 درصد تخلیه رطوبتی خاک) و چهار میزان کود نیتروژن (صفر, 75, 150 و 225 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار) صورت گرفت. که سطوح آبیاری و نیتروژن به عنوان عامل اصلی و ارقام به عنوان عامل فرعی در نظر گرفته شدند. نتایج حاصل نشان داد که افزایش میزان مصرف نیتروژن از صفر به 225 کیلوگرم در هکتار و افزایش میزان رطوبت خاک, سبب افزایش عملکرد دانه, عملکرد روغن دانه و عملکرد پروتئین دانه شد. میزان روغن دانه در شرایط تنش آبی, کاهش پیدا کرد (7.17 درصد) در حالی که میزان پروتئین دانه افزایش یافت (8.31 درصد). افزایش نیتروژن مصرفی نیز سبب کاهش میزان روغن (10.08 درصد) و افزایش میزان پروتئین دانه گردید (25.19 درصد). عملکرد روغن دانه با عملکرد دانه و درصد روغن دانه همبستگی معنی دار و قوی داشت. عملکرد پروتئین دانه نیز با عملکرد دانه همبستگی معنی دار و مثبتی نشان داد. در مقایسه دو رقم نیز مشخص شد که رقم زرفام, توانایی جذب و انتقال نیتروژن بهتری در شرایط آبیاری معمول, تنش شدید کم آبی و شرایط نیتروژن زیاد و عدم مصرف نیتروژن را داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دانشمند، علیرضا، شیرانی راد، امیرحسین، نورمحمدی، قربان، زراعی، قاسم، و دانشیان، جهانفر. (1387). بررسی روغن دانه و پروتئین دانه دو رقم کلزا و ارتباط آن با عملکرد روغن دانه و عملکرد پروتئین دانه. کشاورزی پویا، 5(3 (علوم زراعی))، 295-314. SID. https://sid.ir/paper/183666/fa

    Vancouver: کپی

    دانشمند علیرضا، شیرانی راد امیرحسین، نورمحمدی قربان، زراعی قاسم، دانشیان جهانفر. بررسی روغن دانه و پروتئین دانه دو رقم کلزا و ارتباط آن با عملکرد روغن دانه و عملکرد پروتئین دانه. کشاورزی پویا[Internet]. 1387؛5(3 (علوم زراعی)):295-314. Available from: https://sid.ir/paper/183666/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا دانشمند، امیرحسین شیرانی راد، قربان نورمحمدی، قاسم زراعی، و جهانفر دانشیان، “بررسی روغن دانه و پروتئین دانه دو رقم کلزا و ارتباط آن با عملکرد روغن دانه و عملکرد پروتئین دانه،” کشاورزی پویا، vol. 5، no. 3 (علوم زراعی)، pp. 295–314، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/183666/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button