Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,016
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

533
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر هیپوگلیسمیک عصاره اتانلی برگ تره کوهی (Allium ampeloprasum L. subsp. iranicum) در موش های کوچک آزمایشگاهی سالم و دیابتی

صفحات

 صفحه شروع 9 | صفحه پایان 14

چکیده

 در پژوهش حاضر, اثر عصاره اتانلی برگ تره کوهی .Allium ampeloprasum L. subsp. iranicum) بر وزن حیوان, کبد و کلیه, سطح گلوکز و انسولین سرم موش های کوچک آزمایشگاهی سالم و دیابتی شده توسط استرپتوزوتوسین مورد بررسی قرار گرفت. حیوانات توسط تزریق درون صفاقی استرپتوزوتوسین (i.p,175 mg/kg ) دیابتی شدند. عصاره اتانلی گیاه در غلظت های 100, 150, 200, 250, 300 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن به مدت 16 روز به روش درون صفاقی تیمار شدند. نمونه های خون از قلب حیوانات بعد از16  روز جمع آوری گردید. گروه های کنترل سالم و دیابتی, توسط سالین به عنوان حلال عصاره ها تیمار شدند. سطح گلوکز, انسولین سرم توسط کیت اندازه گیری شدند. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که عصاره اتانلی برگ تره کوهی تاثیری بر وزن حیوان, کبد و کلیه موش های تیمار شده, ندارد. از طرف دیگر, عصاره اتانلی برگ گیاه تره کوهی موجب کاهش گلوکز سرم و افزایش سطح انسولین سرم در موش های دیابتی شده توسط استرپتوزوتوسین می گردد. ترکیب شیمیایی ماده قطبی موثر در عصاره اتانلی تره کوهی هنوز شناخته نشده است. داده های تحقیق حاضر دلالت بر وجود اثرات هیپوگلیسمیک گیاه تره کوهی است. هر چند جزییات مکانیسم عمل این گیاه ناشناخته است و مطالعات بیوشیمیایی و فارماکولوژیکی بیشتری جهت تایید اثرات آن مورد نیاز است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    خلجی، سولماز، عیدی، مریم، عیدی، اکرم، شاه محمدی، پونه، و عرب، مرجان. (1388). اثر هیپوگلیسمیک عصاره اتانلی برگ تره کوهی (Allium ampeloprasum L. subsp. iranicum) در موش های کوچک آزمایشگاهی سالم و دیابتی. دانش زیستی ایران، 4(1)، 9-14. SID. https://sid.ir/paper/183718/fa

    Vancouver: کپی

    خلجی سولماز، عیدی مریم، عیدی اکرم، شاه محمدی پونه، عرب مرجان. اثر هیپوگلیسمیک عصاره اتانلی برگ تره کوهی (Allium ampeloprasum L. subsp. iranicum) در موش های کوچک آزمایشگاهی سالم و دیابتی. دانش زیستی ایران[Internet]. 1388؛4(1):9-14. Available from: https://sid.ir/paper/183718/fa

    IEEE: کپی

    سولماز خلجی، مریم عیدی، اکرم عیدی، پونه شاه محمدی، و مرجان عرب، “اثر هیپوگلیسمیک عصاره اتانلی برگ تره کوهی (Allium ampeloprasum L. subsp. iranicum) در موش های کوچک آزمایشگاهی سالم و دیابتی،” دانش زیستی ایران، vol. 4، no. 1، pp. 9–14، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/183718/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا