مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

965
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

576
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر نانوذرات رس برخواص فیزیکی و مکانیکی تخته خرده چوب حاصل از چسب سبز اوره- لیگنین کرافت- گلی اکسال

صفحات

 صفحه شروع 119 | صفحه پایان 129

چکیده

 در این تحقیق از آلدهیدی غیرسمی با دمای جوش بالا به نام گلی اکسال در واکنش با اوره و لیگنین کرافت به منظور تهیه چسب سبز اوره- لیگنین- گلی اکسال (LUG) استفاده شد. سپس چسب LUG تهیه شده در ساخت چندسازه تخته خرده چوب مورد استفاده قرار گرفت. در مرحله بعد تاثیر افزودن نانوذرات رس روی ویژگی های مختلف تخته خرده چوب ساخته شده از چسب جدید LUG بررسی شد. به همین منظور لیگنین کرافت پس از استخراج از لیکور سیاه به میزان %10 وزنی جایگزین اوره دوم در فرآیند ساخت چسب اوره – گلی اکسال شد. پس از ساخت چسب در محیط اسیدی و بررسی خواص خواص فیزیکی چسب حاصله, نانوذرات رس با نسبت های مختلف 0.5, 1 و 1.5 درصد وزنی (نسبت به وزن خشک چسب) به چسب اضافه شد و سپس در ساخت چندسازه تخته خرده چوب مورد استفاده قرار گرفت. در مرحله بعد کلیه ویژگی های فیزیکی چسب LUG از قبیل ویسکوزیته, زمان ژله ای شدن, درصد ماده جامد و دانسیته به همراه ویژگی های فیزیکی (جذب آب) و مکانیکی (چسبندگی داخلی, مداول الاستیسیته و مقاومت خمشی) تخته خرده چوب تولیدی مطابق روش های استاندارد اندازه گیری شد. همچنین به منظور بررسی نحوه توزیع نانوذرات رس در چسب اوره- لیگنین- گلی اکسال از آنالیز تفرق پراش ایکس (XRD) استفاده گردید. نتایج بررسی خواص فیزیکی نشان داد که زمان ژله ای شدن چسب LUG بیشتر از چسب اوره فرمالدهید است. افزایش میزان نانوذرات رس از 0.5 تا 1.5% تاثیر قابل ملاحظه ای روی کاهش زمان ژله ای شدن چسب دارد بطوریکه چسب LUG حاوی 1.5%نانو ذرات رس دارای کمترین زمان ژله ای شدن بوده است. نتایج آنالیز XRD این تحقیق نشان داد که نانوذرات بنتونیت در ماتریس پلیمر LUG کاملا از هم جدا شدند و دارای ساختار لایه لایه ای می شود. همچنین نتایج بررسی خواص مختلف تخته خرده چوب مورد مطالعه نشان داد که افزودن نانورس به چسب تولیدی موجب کاهش میزان جذب آب و افزایش معنی دار چسبندگی داخلی و مقاومت خمشی تخته می شود در حالی که روی مدول الاستیسیته تخته خرده چوب تاثیر معنی داری ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یونسی کردخیلی، حامد، و هنربخش رئوف، عباس. (1396). تاثیر نانوذرات رس برخواص فیزیکی و مکانیکی تخته خرده چوب حاصل از چسب سبز اوره- لیگنین کرافت- گلی اکسال. صنایع چوب و کاغذ ایران، 8(1)، 119-129. SID. https://sid.ir/paper/184249/fa

    Vancouver: کپی

    یونسی کردخیلی حامد، هنربخش رئوف عباس. تاثیر نانوذرات رس برخواص فیزیکی و مکانیکی تخته خرده چوب حاصل از چسب سبز اوره- لیگنین کرافت- گلی اکسال. صنایع چوب و کاغذ ایران[Internet]. 1396؛8(1):119-129. Available from: https://sid.ir/paper/184249/fa

    IEEE: کپی

    حامد یونسی کردخیلی، و عباس هنربخش رئوف، “تاثیر نانوذرات رس برخواص فیزیکی و مکانیکی تخته خرده چوب حاصل از چسب سبز اوره- لیگنین کرافت- گلی اکسال،” صنایع چوب و کاغذ ایران، vol. 8، no. 1، pp. 119–129، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/184249/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button