Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

938
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

473
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر زمان و دمای فراوری شیمیایی (پخت) بر ویژگی های خمیر کاغذ CMP از ساقه کلزا

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 62

چکیده

 ساخت خمیر کاغذ شیمیایی- مکانیکی از پسماند کلزا با هدف بررسی تاثیر زمان و دمای مرحله فراوری شیمیایی بر کیفیت خمیر کاغذ از ساقه کلزا انجام گرفته است. متغیرهای فراوری شیمیایی شامل دو دمای 125 و 145 درجه سلسیوس و سه زمان 15, 30 و 45 دقیقه و با مصرف 4% هیدروکسید سدیم و 8% سولفیت سدیم در یک محفظه پخت تحت فشار انجام گرفت. بازده قابل قبول بین کمینه 53.8% تا بیشینه 63% بود و بازده کل بین 57.6% تا 68.9% تعیین شد. میزان لیگنین باقی مانده در خمیر کاغذ با بازده کمتر معادل 19% و برای بازده زیادتر برابر با 20.4% بود. هولوسلولز خمیر کاغذ نیز بین 72.5% تا 74% و درجه روانی اولیه بین 520 تا 590 میلی لیتر استاندارد کانادایی اندازه گیری شده است, که پس از 500 دور پالایش در پالایشگر PFI به حدود 300 میلی لیتر استاندارد کانادایی رسید. طبقه بندی الیاف خمیر کاغذ پالایش نشده با استفاده از غربال های بوئر- مکنت انجام شد. میانگین طول الیاف بین 0.6 تا 0.7 میلی متر بود و میزان نرمه های عبور کرده از غربال 100 مش بین 9 تا 10.4% اندازه گیری شد. شاخص مقاومت در برابر کشش خمیر کاغذ پالایش نشده بین 15.47 تا N.m/g 26.14اندازه گیری شده که پس از پالایش به 19.74 تا 35.19 N.m/g افزایش یافت. شاخص مقاومت در برابر پاره شدن خمیر کاغذهای پالایش نشده بین 2.91 تا m.Nm2/g 4.34 متغیر بوده که پس از پالایش به 3.21 تا m.Nm2/g 4.68 افزایش یافته است. شاخص مقاومت در برابر ترکیدن خمیر کاغذهای پالایش نشده کمتر از یک kPa.m2/g بوده است که پس از پالایش به بیشینه1.70 kPa.m2/g  افزایش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسین پور، رضا، جهان لتیباری، احمد، تاجدینی، آژنگ، سپیده دم، سیدمحمدجواد، و حسین، محمدعلی. (1390). بررسی تاثیر زمان و دمای فراوری شیمیایی (پخت) بر ویژگی های خمیر کاغذ CMP از ساقه کلزا. صنایع چوب و کاغذ ایران، 2(1)، 53-62. SID. https://sid.ir/paper/184293/fa

    Vancouver: کپی

    حسین پور رضا، جهان لتیباری احمد، تاجدینی آژنگ، سپیده دم سیدمحمدجواد، حسین محمدعلی. بررسی تاثیر زمان و دمای فراوری شیمیایی (پخت) بر ویژگی های خمیر کاغذ CMP از ساقه کلزا. صنایع چوب و کاغذ ایران[Internet]. 1390؛2(1):53-62. Available from: https://sid.ir/paper/184293/fa

    IEEE: کپی

    رضا حسین پور، احمد جهان لتیباری، آژنگ تاجدینی، سیدمحمدجواد سپیده دم، و محمدعلی حسین، “بررسی تاثیر زمان و دمای فراوری شیمیایی (پخت) بر ویژگی های خمیر کاغذ CMP از ساقه کلزا،” صنایع چوب و کاغذ ایران، vol. 2، no. 1، pp. 53–62، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/184293/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا